Ką ekonominės laisvės indeksas sako apie Lietuvą?

  • Teksto dydis:

"HeritageFoundation" ekonominės laisvės indeksas rodo, jog Lietuvai reiktų atkreipti dėmesį į egzistuojančius darbo santykius ir nedidinti valstybės skolos lygio, rašo "Verslo žinios".

"Tradiciškai vienas prasčiausiai, palyginti su visu pasauliu, vertinamų rodiklių - Lietuvoje yra darbo santykių reguliavimo srityje. Darbo santykių Lietuvoje vertinimas kiek pagerėjo, mat buvo nustatytas limitas nedarbo draudimo išmokos dydžiui. Bet, apskritai vertinant, indeksas dar kartą parodo, kad kažkas su darbo santykiais nėra gerai. Nors daugelyje sričių mes lenkiame pasaulio vidurkį, tačiau šiuo aspektu atsiliekame", - dienraščiui "Verslo žinios" sakė Lietuvos laisvosios rinkos instituto vyresnysis ekspertas Vytautas Žukauskas.

Anot jo, taip pat indeksas, kuriame Lietuva užėmė 15 vietą, rodo, jog svarbu drausmingai elgtis su skolintais pinigais ir nedidinti valstybės skolos: "Mūsų skolos lygio augimas šiuo metu yra pristabdytas, bet jei vertintume 5-7 metų praeitį, tai mūsų skola stipriai išaugo. Ir tai yra tam tikras grėsmės šaltinis."



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių