K. Trečiokas: dėl skalūnų konkurso bus tariamasi su premjeru

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas mano, kad skalūnų dujų žvalgybos konkursą reikėtų atidėti. Anot jo, po praėjusį penktadienį įvykusio susitikimo su energetikos ministru Roku Masiuliu optimizmo, kad konkursas turėtų būti paskelbtas jau šį rudenį, nepadaugėjo.

„Su energetikos ministru aptarėme situaciją ir, trumpai sakant, turimi duomenys optimizmo nepadidino. Kitą savaitę turimą informaciją pristatysime premjerui, su kuriuo ir spręsime - skelbti konkursą ar jį vėl atidėti (...) Nenoriu už visus kalbėti, bet mano nuomone, konkursą reikėtų atidėti“, - BNS sakė K.Trečiokas.

Jis anksčiau teigė, kad naftos ir dujų kainos pasaulyje yra pastebimai sumažėjusios, todėl norinčių žvalgyti skalūnus Lietuvoje gali neatsirasti.

Vyriausybė gegužę iki keturių mėnesių pratęsė formalų konkurso ieškoti skalūnų naftos ir dujų vakarų Lietuvoje, Tauragės-Šilutės plote, skelbimo terminą.

2012 metais skelbtame pirmajame konkurse dalyvavo vienintelė pretendentė - JAV bendrovė „Chevron“, tačiau po metų ji pasitraukė dėl reikšmingų pokyčių Lietuvos mokesčių, teisinėje ir reguliavimo aplinkoje.

Nepatvirtintais duomenimis, išgaunamų skalūnų dujų ištekliai Lietuvoje gali siekti maždaug 100-120 mlrd. kubų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių