K. Komskis: atėjo metas iš esmės peržiūrėti PVM tarifus

  • Teksto dydis:

„Pridėtinės vertės mokesčio sumažinimas maisto produktams yra tik vienas iš būtiniausių žingsnių siekiant pristabdyti beatodairišką kainų augimą,“- sako Seimo vicepirmininkas „tvarkietis“ Kęstas Komskis.

„Tačiau tuo negalima apsiriboti – valstybė turi nuosekliai didinti neapmokestinimų pajamų minimumą, taip stiprindama vartotojų perkamąją galią. Jeigu mes tik nustatytume lengvatinį PVM tarifą atšaldytai mėsai, to tikrai nepakaktų,“- pabrėžė Seimo vicepirmininkas, vertindamas kai kurių socialdemokratų frakcijos atstovų iniciatyvą.

Pasak Kęsto Komskio, pridėtinės vertės mokestį būtiniausiems maisto produktams būtina sumažinti dėl dviejų priežasčių. Pirma priežastis: valstybė turi ginti nacionalinio smulkaus ir vidutinio verslo bei vietinių gamintojų interesus, siekti išsaugoti besikuriančius šeimos ūkius, kurie gamina ekologiškus produktus, užtikrina darbo vietas kaimo vietovėse. Antra priežastis: pridėtinės vertės mokesčio dydį privalome sugrąžinti į prieškrizinį lygį, nes toks buvo valdžios įsipareigojimas, o pažadus privalu vykdyti.

„Remti vietines rinkas ir vietinius gamintojus turi būti ilgalaikis mūsų valstybės politikos prioritetas. Priešingu atveju, būsime tik nekonkurencingi Europos Sąjungos ekonominės politikos vykdytojai. Manau, kad šiandien reikia iš esmės pertvarkyti pridėtinės vertės mokesčio tarifus būtiniausiems  maisto produktams,- teigė partijos Tvarka ir teisingumas pirmininko pirmasis pavaduotojas Kęstas Komskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to Kupiškėnas

to Kupiškėnas portretas
Krizė " praėjo", teisėjai ir valdininkai sumažintas algas susigrąžino, o kas sugrąžins sumažintas per krizę algas dirbantiems privačiame sektoriuje, ten, kur uždirbami pinigai ir teisėjams ir valdininkams išlaikyti. O juk per krizę privatininkai mažino algas kiek norėjo - nenori- nedirbk. Tai kaip čia yra? O dėl PVM sumažinimo tai geriausias pavyzdys- transportas, kai jiems panaikino lengvatą PVM, tai kainas tuoj pakėlė, o kai grąžino PVM lengvatą atgal, tai kainas užmiršo sumažinti?

kitokia nuomone

kitokia nuomone portretas
sumazinsit PVM ,o ,kas paneigs,prekybininkai nemazins kainu...ir ka?surinksit maziau i biudzeta ,kainos dideles ,skurdas nesumazejo ...palikit ta PVM....gal geriau didinkit atlyginimus ,pensijas ,pasalpas,tada ir neturtingi gales daugiau pirkti....turtingieji tegu moka kaip ir mokeje,kam jiems piginti prekes...

aš portretas
už juos balsuosiu-daugiau nematau-deja
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių