K. Glavecko siūlymas: atsiskaitymai grynaisiais – iki 10 tūkst. eurų

Vyriausybei siūlant atsiskaitymus grynaisiais nuo 2018 metų apriboti iki 3 tūkst. eurų, Liberalų sąjūdžio narys siūlo šią sumą padidinti iki 10 tūkst. eurų.

Pasak Seimo Biudžeto ir finansų komiteto nario Kęstučio Glavecko, dabar iš Europos Sąjungos į Lietuvą atvykstantys ar išvykstantys žmonės privalo deklaruoti pinigus, jeigu turi daugiau nei 10 tūkst. eurų. 

„Vadinasi, jeigu tu turi teisę vežtis tokią sumą grynaisiais, tai turi turėti ir teisę juos naudoti. Taip, vežiotis pinigus kišenėse, maišelyje ar portfelyje ir neapsimoka, ir negalima. Ta suma būtų artima ir mūsų kaimynų leidžiamoms sumoms“, - spaudos konferencijoje Seime teigė parlamentaras.

K.Glavecko teigimu, sugriežtinus atsiskaitymus grynaisiais, nukentės automobilių pardavėjai. „Nuvarys juos į Lenkiją ir ten juos parduos,“ - teigė jis.

Lietuvos smulkiojo ir vidutinio verslo tarybos valdybos narys Saulius Žilinskas tikino, kad atsiskaitymų grynaisiais ribojimai labiausiai pakens šiam verslui, kuriam bankų pervedimai yra per brangūs, be to, jie labiausiai paveiks regionus, kur nėra išplėtota bankomatų sistema ir žmonėms bus sunku greitai gauti grynųjų. Jis abejoja, ar tokie ribojimai mažins šešėlį.

„Kas atsiskaitinėjo mažomis sumomis, tas ir atsiskaitinės“, - teigė jis.

Seimo Biudžeto ir finansų komitetas šią savaitę iki rudens atidėjo diskusijas dėl atsiskaitymų grynaisiais ribojimo iki 3 tūkst. eurų, tačiau iš esmės sutarė, kad nauja tvarka įsigaliotų nuo kitų metų.

K.Glaveckas priminė, kad į eurus dar nėra iškeista 500 mln. litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko panašaus

Nieko panašaus portretas
BET KOKS atsiskaitymų BET KOKIAIS pinigais ribojimas iš esmės reiškia pinigų skirstymą į "tikrus" ir "nelabai tikrus". Jei pinigas "nelabai tikras", tai iš tikrųjų reiškia, kad jis netikras, vadinasi, valstybė, ribojanti savo pačios spausdinamus pinigus: yra pinigų klastotoja ir ją privalu bausti kaip klastotoją. Bet dėl to dar tiek to; svarbiausia, kad BET KOKS atsiskaitymų grynaisiais ribojimas yra tik pirmas žingsnis, vedantis į VISIŠKĄ grynųjų panaikinimą ir nežabotą bankų įsiviešpatavimą. Ko iš tiesų ir siekiama.

Taigi

Taigi portretas
10 tūkstančių riba - geras pasiūlymas, smulkiam verslui didelės žalos nepadarytų. O tas noras su 3 tūkst visus suvaryti į bankus, tai aiškus bankų interesų gynimas, ar ne Šapoka? Ir su kova su šešėliu neturi nieko bendro, nes šešėliniai sandoriai tikrai neapskaitomi apskaitoje, taigi ir toliau atsiskaitinės, o sąžiningai dirbantiems verslininkams bus sudaryti sunkumai. O pagrindinė bėda bus su sukčiais, dabar paėmė prekę, iš kart apmokėjo grynais, o per banką jei neapmokės, paėmęs prekę, tai gal Šapoka atlygins nuostolius?

...

... portretas
Reikia pareikalaut atsiskaitant grynais deklaruot visus banknotų serijų numerius.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių