Juodkrantėje restoraną pastatęs verslininkas pats jį ir griauna

Juodkrantėje vykdydami teismo sprendimą verslininkai pradėjo griauti ant Kuršių marių kranto pastatytą restoraną. Pasak savininkų, pastatas iškilo 2005 m. gavus būtinus leidimus. Leidus jį naudoti ir gavus licenciją restoranui paaiškėjo, kad oficialiai išduotas statybos leidimas negalioja, nes neatitinka bendrojo Neringos plano, todėl teismas įpareigojo pastatą nugriauti. Vietos gyventojai teigia nesuprantantys tokių valdžios institucijų sprendimų, rašo portalas delfi.lt, remdamasis „Lietuvos ryto“ televizijos pranešimu.

Savininkai bene pirmieji Lietuvoje ryžosi pastatą griauti patys. Jie tikina turėję visus reikalingus leidimus, tačiau teismas juos pripažino niekiniais, prieštaraujančiais saugojamų teritorijų įstatymui.

Neringos savivaldybė pasiryžusi padėti įteisinti šias ir kitas esą neteisėtas statybas. Jeigu pastato netektų, savininkai pasiryžę iš valstybės reikalauti 4 mln. litų kompensacijos.

Pastato savininkai nusprendė nelaukti valstybės buldozerių ir griauti pastatą ėmėsi savo iniciatyva, nors su teismo sprendimu griauti nesutinka.

„Valstybės įgalioti pareigūnai pasirašė atitinkamus dokumentus, kurių pagrindu buvo sukurtas nekilnojamasis turtas. Aš prašau valstybės atsakyti už jų pareigūnų veiksmus. Valstybės reikalas, kaip aiškintis su tais pareigūnais – bausti, išreikalauti iš jų pinigus“, – sakė verslininkas Darius Vilčinskas.

Savivaldybė, kadaise išdavusi statybos leidimus, dabar kaltės pripažinti nenori ir ją verčia buvusiai Klaipėdos apskričiai, mat ši turėjusi sutikrinti visus dokumentus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Baisu

Baisu portretas
Kas darosi Lietuvoje-siaubas!!!Niekas nemate kol pastatas buvo statomas,o pabudo tik dabar.Ne griauti reikia ,o tuos valdininkus nubausti didelemis piniginemis baudomis,kurie gal but leido statyti.Nejau valstybe tokia turtinga,kad nebereikia nei pastatu ,nei pinigu.Ir is viso pas mus viskas vyksta is jegos pozicijos -griauti ,bausti kalejimu,bet kodel visi valdininkai neatsako pinigais,kuru leidimu buvo neteisetai statoma.O tu pinigu jie maisais nepanestu.Atsirastu ir pinigu valstybeje,vargsams,ligoniams selpti ir kt reikalamsMatyt Lietuvoje nebera seimininkiskos vadovaujancios rankos.

senis

senis portretas
tik tiek nedaug reikia .. pasižiūrėti iš ko panelės verslininko pajamos , kaip gyvena tie kurie parašiukus sudėjo tai statybai (ar jų giminaičiai ) visus juos į krūva surinkti ir tegul vienas kitam veidus spjaudosi teismuose ...o dabar štai pareiškia kad iš valstybės viską iki paskutinio cento ..tegul draugiškai visi ir susimoka prie ko čia mes (t.y valstybė ) jau tokie kurvos ir kaip nori taip ir pisa prota tam eiliniam ubagėliui kuris pasirodo dėl visko kaltas ir kuris vadinamas VALSTYBE

....

.... portretas
o praktiskai jis teisus - ar as gausiu parasa siaip ar uz sokoladuka ar uz pinigus tai yra asmeninis reikalas , bet as gaves parasa liksiu privaciu asmeniu o dejas ta parasa buvo ir bus valstybes tarnautojas ir tos jo pareigos yra valstybes tarnautojo pareigos. o cia tema apie asmenine atsakomybe uz pareigu suteiktu igaliojimu panaudojima nezinia kam. butu gerai kad kas nors pradetu ieskot tos atsakomybes ...
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių