Junkerio plano lėšų panaudojimui – nauja įstaiga

  • Teksto dydis:

Efektyviau naudotis Europos strateginio investicijų fondu (EFSI), arba vadinamuoju Junkerio planu, padėtų nauja Nacionalinė skatinamojo finansavimo įstaiga, sako finansų ministrė Rasa Budbergytė.

"Šiam tikslui nėra būtina įsteigti naujos institucijos. Nacionalinės skatinamojo finansavimo įstaigos funkcijas galėtų atlikti viena ar kelios iš jau Lietuvoje veikiančių investicijas skatinančių institucijų", - pranešime spaudai sakė R.Budbergytė, ketvirtadienį susitikusi su eurokomisaru Vyteniu Andriukaičiu.

Anot jos, EFSI fondas turi didelį potencialą Lietuvoje finansuoti įvairius projektus, tačiau ši programa neturėtų konkuruoti su kitomis Europos Sąjungos (ES) finansavimo galimybėmis.

"Vis dėlto labai svarbu, kad EFSI instrumentai nekonkuruotų su kitais jau veikiančiais finansiniais mechanizmais, įskaitant ir ES struktūrinius bei investicinius fondus. Kitaip tariant, kad papildytų jau esamus finansavimo šaltinius", - teigė ministrė.

V.Andriukaitis taip pat tvirtino, jog svarbu išnaudoti visas ES siūlomas finansavimo galimybes.

"Svarbu išnaudoti visas galimybes, derinant EFSI finansavimą su ES struktūriniais ir investiciniais fondais bei kitomis finansinėmis priemonėmis, nes lėtėjant Europos ekonomikos augimui, investicijų pritraukimo mechanizmai yra pagrindinė priemonė generuoti valstybių narių ekonomikas", - Vyriausybės pranešime spaudai teigė V.Andriukaitis, susitikęs su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Lietuvoje iš EFSI lėšų bus finansuojama Vilniaus kogeneracinės jėgainės statyba - šiam projektui skirta 190 mln. eurų paskola, be to, 40 mln. eurų paskola skirta kelioVilnius-Utena rekonstrukcijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių