Jungtinių Tautų konferencijoje – dėmesys ir Klaipėdos uostui

  • Teksto dydis:

Baltarusijos sostinėje Minske prasidėjo dvi dienas truksianti tarptautinė Jungtinių Tautų (JT) Europos ekonomikos komisijos konferencija, kurioje dėmesys skiriamas ekonominei integracijai ir subalansuotai plėtrai iki 2030 metų. Konferencijoje pranešimą skaito ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas.

„Tai yra išskirtinis dėmesys Klaipėdos uostui. Mūsų galimybę dalyvauti šiame renginyje laikome dideliu pagarbos ženklu Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimui, kurio pamatus sudėjome 2002 m., sukurdami tarpvyriausybinę Lietuvos ir Baltarusijos prekybinio ir ekonominio bendradarbiavimo komisijos tranzitinio transporto darbo grupę. Per tą laikotarpį krovinių apyvarta tarp Lietuvos ir Baltarusijos išaugo daugiau nei keturis kartus. Tai yra milžiniška ekonominė nauda abiems valstybėms“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos generalinis direktorius Arvydas Vaitkus.

Konferencijos metu bus surengtos keturios teminės sesijos. Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas vienoje jų, kurios tema „Transportas ir infrastruktūra: transporto koridorių sąveika“, skaito pranešimą „Lietuva–Baltarusija: dviejų valstybių sinergija“.

Šios JT Europos ekonomikos konferencijos tikslas – aptarti perspektyvas ir požiūrį į ekonominę integraciją, bendradarbiauti siekiant užtikrinti tvarų ekonomikos vystymąsi visose Europos ekonomikos komisijos regiono šalyse iki 2030 metų. Konferencijoje bus kalbama, kaip plėtoti prekybą, siekiant jos suklestėjimo 2030 metais, kaip remiantis nuoseklia politika palengvinti šalių dalyvavimą, kokių veiksmų būtina imtis siekiant tolimesnės transporto ir infrastruktūros plėtros, įtraukiant ir pažangius transporto sistemos sprendimus bei nepamirštant klimato gerinimo svarbos. Dėmesys bus skiriamas ir energetikos sektoriaus raidai iki 2030 metų bei kitiems aktualiems klausimams.

„Palaikau iniciatyvą stiprinti ekonominės integracijos ir tvarios plėtros dialogą Jungtinių Tautų Europos ekonomikos komisijos regione. Mums reikia statyti ne sienas, o tiltus. Pasauliui svarbus didesnis Europos bendradarbiavimas ir integracija 2030 metais, o tai reikš išaugusią prekybą, didesnę transporto apimtį, geresnį tranzitą, gausesnį turizmą“, – konferencijos pranešime cituojamas Jungtinių Tautų generalinis sekretorius Ban KI-moonas .

Renginyje dalyvauja vyriausybių, įvairių ekonominių, akademinių bei finansų institucijų atstovai, politikai bei kitos suinteresuotos organizacijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių