Joninių naktį lietuviai skubėjo į parduotuves – ieškojo kuo atsigaivinti

  • Teksto dydis:

Nors trumpiausią metų naktį žyminčios Joninės yra bemaž laukiamiausia vasaros šventė, kuriai įprasta pasiruošti iš anksto, šįmet ant dalies šventinių stalų vaišių pristigo.

Į visą parą veikiančius prekybos centrus didžiųjų Lietuvos miestų – Vilniaus ir Kauno, taip pat pajūrio gyventojai skubėjo ir naktį. Prekybos tinklo „Maxima“ pardavimų duomenys rodo, kad daugiausia lietuviai trumpiausią metų naktį pirko bananų, arbūzų ir varškės sūrelių.

Prekybos tinklo komercijos vadovės Vilmos Drulienės teigimu, visą parą Vilniuje, Kaune ir Palangoje veikiančios „Maxima“ parduotuvės lankytojų nakties metu sulaukia nuolat ir gausiai.

„Nors Joninių naktis skirta švęsti, tačiau užsukusių apsipirkti šią naktį netrūko – trijose visą parą dirbančiose parduotuvėse trumpiausią naktį apsipirkti užsuko daugiau kaip 24 tūkst. pirkėjų, o naktinėjančių pirkėjų Palangoje sulaukta net 3 kartu daugiau nei įprastai naktimis. Tiesa, naktis prekybos centruose buvo gana rami – pirkėjų pikas buvo prieš vidurnaktį, o augti pradėjo vėl anksti ryte – Vilniuje nuo 4 valandos ryto, o Kaune ir Palangoje – nuo 6 valandos ryto“, – pаžymėjo V. Drulienė.

Lyginant pirkėjų srautus dieną ir naktį, aktyviausiai Joninių naktį prekyba vyko Kaune.

„Visą parą veikiančią parduotuvę Kaune atidarėme praėjusių metų pabaigoje ir naktinėjančių pirkėjų sulaukiame vis daugiau. Esame pastebėję, kad į naktį dirbančias parduotuves skubama ne tik tada, kai skubiai prireikia konkrečios trūkstamos prekės, bet ir tada, kai norisi apsipirkti ramiai, nuslūgus didžiajam klientų srautui“, – teigia komercijos vadovė V. Drulienė.

Joninių naktį perkamiausių prekių sąrašas visuose miestuose buvo panašus: vaisiai, ypač – bananai ir arbūzai, glaistyti varškės sūreliai, vanduo ir vaisvandeniai, daržovės – agurkai, pomidorai. Kauniečių, kurie lankėsi naktį veikiančioje parduotuvėje, esančioje Jonavos gatvėje, pirkinių krepšeliuose be minėtų prekių buvo galima rasti – kibinų ir greitai paruošiamų makaronų. Joninių naktį vilniečiams labiausiai pristigo vaisių, daržovių ir nealkoholinio alaus. Vasaros sezono metu visą parą Palangoje veikiančioje parduotuvėje daugiausia pirkta ne tik vaisių ir vandens, bet ir kruasanų bei ledų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių