JAV importuotojai nusisuka nuo Lietuvos dėl skandalų

  • Teksto dydis:

Lietuvos koldūnų gamintojos "Judex" ir Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos skandalai daro įtaką Lietuvos eksportui į Jungtines Amerikos Valstijas (JAV), nes importuotojai tiekėjų ieškosi Lztvijoje ir Estijoje.

Tai "Lietuvos rytui" teigė maisto produktus į JAV importuojančios bendrovės "Food Depot International" vadovė Angela Kavak.

"Šią savaitę kalbėjau su importo kompanija Portlande. Jų atstovas, kuris anksčiau tarėsi su lietuviais dėl produktų įsigijimo, pamatė, kas vyksta Lietuvoje, ir nuvažiavo į Estiją. Kitas pirkėjas iš Sakramento aplenkė žuvies perdirbimo įmonę Lietuvoje ir susitarė su latvių bendrove. Kompanijos Kalifornijoje ir Oregone taip pat nužingsniavo pas latvius. Jie taip pasielgė ir su pieno produktų gamintojais - tvarko Latvijoje importui tinkamas etiketes Aš ir pati jau susisiekiau su latvių žuvies perdirbimo įmone "Salas Zivis", pradėsime pirkti iš jų, nes Lietuvoje nuolat atsiranda kokių nors kliuvinių", - tvirtino A.Kavak.

Šiuo metu vyksta du teisėsaugos tyrimai. Viename įtariama, kad Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto Kauno teritorinio skyriaus vienas vadovų ėmė kyšius už įmonių tyrimų klastojimą, o kitame įtarimai dėl piktnaudžiavimo tarnyba ir dokumentų klastojimo buvo pateikti Maisto ir veterinarijos tarnybos direktoriui Jonui Miliui. Teisėsauga įtaria, kad šaldyto maisto produktų bendrovė "Judex" per Seimo narį Petrą Gražulį siekė paveikti tarnybą, kad ši neskirtų nuobaudų už pažeidimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių