JAV ambasadorė domėjosi SGD klasterio veikla

  • Teksto dydis:

Uostamiestyje besilankanti Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadorė Lietuvoje Anne Hall šiandien susitiko su Lietuvos SGD klasterio atstovais. Vizito tikslas – susipažinti su šios platformos veikla bei aptarti bendradarbiavimo galimybes.

Susitikime dalyvavo Klaipėdos universiteto, „Lietuvos geležinkelių”, „Klaipėdos naftos“, „Vakarų laivų gamyklos“, „Litgas“, tarptautinių klasterio partnerių – “Schneider Electric”, “Emerson Automation Solutions”, „DNV-GL" – atstovai.

Partneriai pristatė šiuo metu įgyvendinamus technologinius projektus, viešnią itin domino klasterio rėmuose vystomo mokslo ir verslo bendradarbiavimo pobūdis.

„Susitikimas išties reikšmingas turint omenyje tai, jog JAV planuoja didinti dujų eksportą į Europą. Mums tai reikštų didesnį energetinį saugumą, o taip pat naujas galimybes SGD infrastruktūros plėtrai Klaipėdoje ir visame Baltijos jūros regione“, – pažymėjo klasterio veiklą koordinuojančio Klaipėdos mokslo ir technologijų parko plėtros vadovas Andrius Sutnikas.

Lietuvos SGD klasteris įsteigtas 2016 m. siekiant, kad Lietuva taptų SGD technologijų ir distribucijos centru Baltijos jūros regione bei užtikrinti efektyvų bendradarbiavimą energetikos, švietimo ir mokslo bei verslo srityse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Svarbu kad tas klasteris būtų naudingas amerikei, o lietuviai... na, kam tie aborigenai rūpi. :/

jonai balvonai

jonai balvonai portretas
didziausia kremliaus dovana ir palikimas yra tokie beretnykai kaip tu

siuo metu SGD klasteris

siuo  metu SGD klasteris portretas
uzkistas kamsciu ir uzdengtas yklotu[pampersu]....ir naxren nereikalingas nei vienai baltijos saliai....
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių