Jaunieji verslininkai Stokholme dalijosi verslo idėjomis

Glaudesni Baltijos jūros regiono šalių verslininkų santykiai – tai kūrybinių dirbtuvių Stokholme tikslas. Jauni ir perspektyvūs verslininkai iš keturių šalių, tarp kurių ir lietuviai, sakė renginyje ne tik įgiję naujos patirties, pasisėmę idėjų, bet ir užmezgę reikalingų pažinčių, galbūt – radę ir verslo partnerių.

Beveik 70 esamų arba būsimų verslininkų nuo 21 iki 30 metų amžiaus iš keturių Baltijos jūros regiono šalių – Lietuvos, Lenkijos, Rusijos ir Švedijos – kūrybinėse „BalticLab“ dirbtuvėse Stokholme dalijosi verslo idėjomis, praneša „Panorama“.

„Jei du žmonės turi po obuolį ir jais apsikeičia – jie vis tiek turi po vieną obuolį. Bet jei jie abu turi po idėją ir jomis apsikeičia – jie abu turi jau po dvi idėjas. Tokia ir yra „BalticLab“ esmė“, – sako „BalticLab“ organizatorius Anthony`is Jay Olssonas.

Renginio dalyviai, tarp kurių beveik 20 lietuvių, sakė atvykę čia ne tik apsikeisti patirtimi, galbūt susirasti partnerių, bet ir plėstis į kitas Baltijos šalis ar pagelbėti pradėti verslą.

„Mes išsiskiriam tuo, jog  visada save truputį nuvertiname. Visą laiką manome, kad esame truputį blogesni. Kažkur tai pasaulyje viskas labai gerai, visas pasaulis iš Amerikos valdomas: ten Silicio slėnis ir t.t.,  o pas mus blogai. Ir mes su tokiu nusiteikimu čia kažką darome, o paskui nuvažiavus į pačią Ameriką paaiškėja, kad mumis žavisi, kad mes juos peršokome“, – sako „BalticLab“ dalyvis Danielius Stasiulis.

„BalticLab“ dirbtuvės surengtos pirmą kartą. Iš maždaug pustrečio šimto norinčiųjų jose dalyvauti atrinkti 70, pasak organizatorių, buvo labai sunku. Nes jie esą patys tiksliai nežinojo, ko ieško. Aišku buvo tik viena – reikia pačių geriausių. Todėl tarp dalyvių čia pateko nuo šokėjų, dramaturgų, rašytojų iki kulinarų, internetinių žaidimų kūrėjų ar žurnalistų, siekiančių imtis verslo.

Organizatoriai sako, kad, nors aplink Baltijos jūrą išsidėsčiusios šalys geografiškai netoli viena kitos, tačiau bendradarbiavimas tarp jų galėtų būti kur kas artimesnis, ko renginiu ir siekta. Viliamasi, kad „BalticLab“ dirbtuvės taps tradicinės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių