Jau sunaikinta 11 tūkst. taršių automobilių: ar pratęs programą?

Vyriausybė šią savaitę spręs, ar pritarti sprendimui papildomai 3 mln. eurų kompensacijoms už taršių automobilių naikinimą ir taip pratęsti šią programą.

Aplinkos ministras Kęstutis Mažeika prašo Vyriausybės leisti parskirstyti šią sumą iš išmaniosios melioracijos rengimo programos, sumažinant ją nuo 7 iki 4 mln. eurų.

Pinigai būtų nukreipti kompensacijoms už įsigytą metinį bilietą, dviratį, paspirtuką, mopedą ar motociklą, sunaikinus taršų automobilį.

Šį sprendimą ministras Vyriausybei jau teikė praėjusią savaitę, tačiau kilus diskusijoms, nuspręsta skirti dar savaitę jo suderinimui.

Iki šiol automobilių sunaikinta maždaug tiek, kiek Radviliškyje. Tai tikrai įspūdingi skaičiai, todėl prašome perskirstyti Klimato kaitos programos lėšas.

Ministras teigia, kad gegužės viduryje startavusi programa sulaukė didelio populiarumo, o šiuo metu visos numatytos lėšos jau išnaudotos: iki spalio 19 dienos gauta per 9 tūkst. gyventojų prašymų maždaug 8 mln. eurų kompensacijoms, nors programa turėjo trukti iki kitų metų vasario 1-osios.

„Iki šiol automobilių sunaikinta maždaug tiek, kiek Radviliškyje. Tai tikrai įspūdingi skaičiai, todėl prašome perskirstyti Klimato kaitos programos lėšas“, – sakė jis.

Už sunaikintą taršų automobilį galima gauti maksimalią tūkstančio eurų kompensaciją: iki 310 eurų kompensacija galima gauti už metinį viešojo transporto bilietą, iki 400 eurų – už paprastą dviratį arba elektrinį paspirtuką, iki 700 eurų – už elektrinį dviratį, iki tūkstančio eurų – už elektrinį mopedą ar elektrinį motociklą.

Aplinkos projektų valdymo agentūros duomenimis, iki šiol sunaikinta virš 11 tūkst. taršių automobilių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

€ portretas
O kiek automobilių sunaikinta metai prieš, kai nebuvo jokių kompensacijų. Be to, kad nusipirko paspirtuką ar dviratį už kompensaciją, tai nereiškia, kad nenusipirko kito seno automobilio.

Kaip

Kaip  portretas
Ir kiek. 8 mln dalinami iš 11 tūkstančių automobilių, tai galima buvo kiekvienam dalyviui pirkti naują elektra varoma automobilį.

Tika

Tika portretas
taip taip, pridavė seną, gavo išmoką, nusipirko elektrinį paspirtuką, ir vėl nusipirko tokią pat seną mašiną ir toliau važinėja. nes naujesnės išlaikyti neturi galimybių, o tik pasinaudoti papildoma parama pasipelnyti.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių