Jau prasidėjo sraigių rinkimo sezonas

  • Teksto dydis:

Vynuoginių sraigių rinkėjams šiemetinis sezonas jau prasidėjo. Lietingi orai sraigėms patinka, atkutusios po žiemos miego jos lenda iš savo slėptuvių.

Lietuvoje vynuogines sraiges, kaip nustato jų išteklių naudojimo taisyklės, leidžiama rinkti ir supirkti nuo jų vegetacijos pradžios iki liepos 1 dienos. Tačiau ne visas iš eilės, o tik ne mažesnio kaip 28 mm kiauto skersmens. Vynuogines sraiges draudžiama rinkti gamtiniuose rezervatuose, zoologiniuose ir botaniniuose-zoologiniuose draustiniuose bei kitose saugomose teritorijose, jeigu tai numato jų veiklą reglamentuojantys teisės aktai, primena Aplinkos ministerija.

Prieš superkant, privalu sraiges išrūšiuoti supirkimo vietoje. Supirkėjai jas turi išrūšiuoti pagal skersmenį. Po rūšiavimo negali likti daugiau kaip 5 proc. mažesnių sraigių, nei leidžiama.

Aplinkosaugininkai primena, kad apie vynuoginių sraigių supirkimo vietas reikia prieš penkias darbo dienas iki supirkimo pradžios informuoti tą regiono aplinkos apsaugos departamentą, kurio kontroliuojamoje teritorijoje jos yra.

Vynuoginės sraigės į Lietuvą buvo atvežtos daugiau kaip prieš 200 metų iš Vakarų Europos ir įkurdintos prie dvarų buvusiuose parkuose. Ilgainiui jos paplito visoje šalies teritorijoje. Vynuoginių sraigių išteklius aktyviai pradėjome naudoti maždaug prieš 20 metų, tačiau beveik visos surinktos sraigės yra eksportuojamos. Lietuvoje per metus, priklausomai nuo sezono, surenkama apie 600-700 tonų sraigių.


Šiame straipsnyje: sraigės

NAUJAUSI KOMENTARAI

IVAN ALEKSANDRA

IVAN ALEKSANDRA portretas
Sveiki, Tai reiškia informuoti plačiąja visuomene, kad gerbiama privataus paskolos paskolos davėja Ivan Aleksandra atvėrė finansinę galimybę visiems, kuriems reikalinga kokia nors finansinė pagalba. Ar reikia skubios paskolos, kad išvalytumėte savo skolas, ar jums reikia kapitalo paskolos, kad pagerintumėte savo verslą? Ar jus bankai ir kitos finansinės agentūros atmetė? Nežiūrėkite toliau, nes mes esame čia už visas savo finansines problemas. Mes aiškiai ir suprantamai, sąlygomis ir sąlygomis suteikiame 2 proc. Palūkanas žmonėms, įmonėms ir visuomenei. Nr kredito patikrinimas, 100% garantuotas. Rašykite mums: (ivanaleksandraloanfirm@gmail.com)

...

... portretas
Sraiges tai superka, o ko kačių su šunimis ne? - irgi eksportuotume.

Pán Julius Becker

Pán Julius Becker portretas
Sveiki Aš esu ponas Julius Becker. patikima paskolos skolintojas Ar jums reikia asmeninės ar verslo paskolą? Reikia paskolą dėl įvairių kitiems tikslams? Jei taip, susisiekite su mumis. Siūlome didžiausią paskolą 50000 eurų 100 milijonų 10000 eurų, 5 000 000 000.dollars, eurais svarų. @ 3% fiksuota palūkanų norma už 1-20 metų laikotarpiui. Mes suteikiame trijų mėnesių lengvatinis laikotarpis Prieš Mėnesinė įmoka prasideda. Taigi, jei jus domina, prašome Kontaktą mumis elektroniniu pašto adresu: (juliusbeckerfinancialhelp@gmail.com) perdirbimui. Laukiu jūsų atsakymo. Geriausi linkėjimai, Julius Becker
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių