Jau prasidėjo: dėl emigravusių kaimynų likę už paslaugas moka daugiau

  • Teksto dydis:

Kėdainiuose jau prasidėjo tai, kas greičiausiai atsitiks daugelyje Lietuvos miestų – Lietuvoje retėja gyventojų ir dėl to kyla paslaugų kainos.

Valstybinė kainų ir energetikos komisija apskaičiavo, kad Kėdainiuose, atsižvelgiant į sumažėjusį vartojimą, reikia pakelti vandens kainas. Jos miesto gyventojams didėjo apie 10 proc.

„Labai ryškiai jaučiame absoliutų vandens vartojimo mažėjimą. Kai pradėjau dirbti direktoriumi, 2008-aisiais, per parą iš gręžinių išgaudavome apie 5 tūkst. kubinių metrų.  Dabar būna apie 3 tūkstančius ir šiek tiek, o kartais – ir mažiau nei 3 tūkst.“, – pasakoja „Kėdainių vandenų“ generalinis direktorius Kęstutis Vaitkevičius.

Pasak jo, jei daugiabučiai sumanytų atsijungti nuo bendrų miesto vandens tinklų, reiktų keisti įstatyminę bazę.

Seimo energetikos komisijos pirmininkas Virgilijus Poderys aiškina, kad vandens tiekimas – pirmoji paslauga, kurią teikiant labiausiai juntamas gyventojų kiekio mažėjimas.

Plačiau – laidos įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ka valdzia veikia jei visas skolas turi kaimynai sumoket.siluminiai turi milijonus pelno.bet nuostoliu jie neturi.nes visas skolas isdalina visam namui.kaimynai sekit kaimynus kas nemoka uz buta.bendraukit aiskinkites nes skolas visi sumokam

na

na portretas
Žmonės taupo ir vartoja mažiau, kada matėte, kad kas nors tarybiniais laikais praustųsi prisipyulęs pusę vonios vandens? O dabar visi turškiasi vos vos įsileidę. šiaip tai gėda didelė. Nežinau šalies kur taip mažai naudotų vandens, nežinau šalies- kurioje taip menkai šildytų radiatoriai.

TA-A-A-IP

TA-A-A-IP portretas
Visur skatina kuo maziau naudoti gelo vandens,nes jo atsargos senka visur,ne tik Afrikoj,o pas mus uz tai baus didesne kaina.Kaip tai suprasti? Visur taupoma,o pas mus kas,viskas atvirksciai.Suprasciau,kad uz sildyma daugiabuciuose padidetu tarifai,tektu moketi daugiau,juk syla ir negyvenanciu,isvykusiu,butai,juk neatjungsi ju is sistemos.O prie ko vanduo?Nevartoju ir nemoku.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių