Jau galite pasitikrinti, kur kaupsite pensijai

  • Teksto dydis:

„Sodra“ 150 tūkst. gyventojų išsiuntė pranešimus apie įtraukimą į pensijų kaupimą, sąlygas ir kaupimo bendroves, kuriose gyventojai pradėtų kaupti 2 pakopos pensijų fonduose nuo liepos.

130 tūkst. gyventojų, kurie yra jaunesni nei 40 metų amžiaus ir sausio 2 dieną turėjo darbą arba vykdė savarankišką veiklą, atsitiktine tvarka po lygiai paskirstyti penkioms pensijų kaupimo bendrovėms.

Dar apie 20 tūkst. gyventojų, kurie kaupimą sustabdė 2013 metais, nepriklausomai nuo amžiaus vėl įtraukti į kaupimą tose pačiose bendrovėse, kur kaupimą sustabdė.

Informacija šiems gyventojams pateikta asmeninėse „Sodros“ gyventojų paskyrose ir elektroniniu paštu, jeigu gyventojai buvo jį nurodę „Sodrai“.

Prisijungę prie paskyros gyventojai taip pat gali atsisakyti dalyvauti kaupime. Tai galima padaryti iki birželio 30 dienos.

Visus kitus gyventojus, kurie kaupime dalyvavo iki šiol, „Sodra“ apie pasikeitusias kaupimo sąlygas ir kaupimo bendroves informavo anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Norge

Norge portretas
Teisingai rasote.Vyriausybe kopijuoja tokias salis,kur zmones turi is ko taupyti pensijas.Nejau musu vyriausybe mano ,kad visi zmones salyje neprotingi ir nesupranta ju savanaudisku planu?

Alis Petkus...

Alis Petkus... portretas
kokia čia dar Sodros parama privatiems pensijų fondams?... čia tai bent... jei nori kaupti privačiai privačiuose pensijų fonduose, tai ir kaupk... o prie ko čia valstybė?... nes kai tie pensijų fondai bankrutuos,- tai vėl bus kalta valstybė?... tas pats ir su privačia medicina... prie ko čia ligonių kasos, kurios kiša pinigus privatininkams?... vis tiek nepasiturintys negali ten gydytis, o turtingiesiems ten tada gaunasi pigiau visų mokesčių mokėtojų sąskaita...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių