Japonijos užsienio reikalų viceministras mato pažangą VAE projekte

Lietuvoje šios savaitės pradžioje apsilankęs vyresnysis parlamentinis Japonijos užsienio reikalų viceministras Masaji Matsuyama patvirtino, kad su korporacija „Hitachi“ kalbama apie investavimą ne tik į Visagino atominės elektrinės (VAE) projektą, bet ir į kitas Lietuvos ekonomikos sritis.

„Po susitikimų su Lietuvos pareigūnais apibendrintai galėčiau pasakyti, kad matau pažangą plėtojant šį projektą“, - interviu „Verslo žinioms“ sakė Japonijos pareigūnas.

Jo nuomone, Baltijos valstybėms būtų naudinga kartu su „Hitachi“ tęsti ir baigti VAE projektą, radus visų pusių sutarimą dėl atitinkamo ir pakankamo indėlio į jį. Japonijos užsienio reikalų viceministro vertinimu, jis asmeniškai mato gerų VAE projekto įgyvendinimo perspektyvų.

„Kiek suprantu ir kiek buvau informuotas, su “Hitachi„ jau konsultuojamasi dėl investicijų ne tik į Lietuvos branduolinę energetiką, bet ir į kitas ekonomikos sferas, pavyzdžiui, gamybinio pajėgumo sukūrimą ar infrastruktūrą. Tikiuosi, dabartinis dviejų pusių bendravimas šiais klausimais iš tikrųjų išsivystys į tokio pobūdžio investicijas“, - teigė Japonijos pareigūnas.

 


Šiame straipsnyje: HitachiVAEinvesticijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Balys

Balys portretas
Na ir šventa kantrybė tų japonų. Turėti reikalą su Garliavos kaimo bobų vyriausybe, kaip kur kokia varna sukranksės, taip Seimas ir atsiliepia.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių