J. Neverovičius: pirmininkavimas ES - proga aptarti naujų AE statybą

Energetikos ministras Jeroslavas Neverovičius sako, kad būsimas Lietuvos pirmininkavimas Europos Sąjungos (ES) Tarybai bus gera proga su bendrijos valstybėmis aptarti energetikos projektus, kuriuos prie ES sienų įgyvendina jai nepriklausančios valstybės.

„Kalbant apei santykius su trečiosiomis valstybėmis, mums bus labai naudinga pasikalbėti su mūsų partneriais Europos Sąjungoje, koks yra santykis ir kokios gali būti bendros pozicijos apie trečiųjų šalių projektus. Manau, mūsų pirmininkavimo metu rasime progą šį klausimą aptarti su Europos Sąjungos kolegomis“, - penktadienį Lietuvos radijui sakė energetikos ministras.

J. Neverovičius pabrėžė, kad susitikęs su Lietuvoje viešinčiu ES energetikos reikalų komisaru Guentheriu Oettingeriu, dar kartą išgirdo eurokomisaro patikinimus, kad ES rems Lietuvą derybose dėl pigesnių dujų ir trečiojo energetikos paketo įgyvendinimo su Rusijos kompanija „Gazprom“.

„Dar kartą išgirdome komisijos pasiryžimą mus remti  pokalbiuose su mūsų partneriais   įgyvendinant trečiajį energetikos paketą, išgirdome, kad komisija toliau aktyvia dalyvaus konsultacijose ir pokalbiuose su “Gazprom„ atstovais ir toliau tą glaudų bendradarbiavimą vykdysime“, - teigė energetikos ministras.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Trumpai

Trumpai portretas
Jūs ivanuškos ir komuniagos geriau jau nieko nebeaptarinėkit, visas pabaltijis jau juokais nebesitveria. Sėkmės otkatuose.

ner cia ka aptarinet

ner cia ka aptarinet portretas
jei kwh savikaina virsija rinkos kaina, tai ka cia aptarinet
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių