J. Neverovičius naujo fondo investicijų projektų neįvardina

  • Teksto dydis:

Lietuvos investicijų valdymo įmonės "Lords LB Asset Management" kuriamas Baltijos energetikos ir infrastruktūros fondas, į kurį planuojama pritraukti 200 mln. eurų, sieks pasinaudoti mažėsiančiu Europos Sąjungos (ES) finansavimo intensyvumu ir atsiriekti dalį Baltijos šalių energetikos ir infrastruktūros sektoriaus. Fondo tarybos narys Jaroslavas Neverovičius "Verslo žinioms" sakė, kad kol parašų nėra, konkrečių projektų vardyti nenorėtų.

"Mūsų bendrovė, investuodama į nekilnojamąjį turtą, siekia turėti 100 proc. objekto kontrolės, o investuodama į infrastruktūros ir energetikos projektus siekia būti mažumos akcininke, t. y. valdyti 15-25 proc., bet ne daugiau kaip 50 proc. akcijų. Kitaip tariant - būti finansiniais investuotojais. Kai kuriuose projektuose galėsime dalyvauti su kitais partneriais, pavyzdžiui, statybų įmonėmis, kelių tiesėjais, technologijų įmonėmis. Bet reikia suvokti, kad mes investuojame į patį turtą, o ne į veiklą. Pavyzdžiui, mus domintų bendrovė "Litgrid", valdanti Lietuvos elektros perdavimo tinklą, bet ne ESO, operuojanti elektros tinklu. Kitaip tariant, investuojame į kelią, parkavimo aikštelę, betoną, bet ne į veiklą. Tačiau investicijų forma gali būti ir įmonės akcijos", - sakė J.Neverovičius.

Pasak jo, fondas sieks skatinti investicijas, pritraukti užsienio kapitalo į Lietuvą, jos infrastruktūrą, taip pat įdarbinti tų pačių Lietuvos investuotojų pinigus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių