J. Milius skeptiškai vertina Rusijos planus naikinti maisto produktus

  • Teksto dydis:

Lietuvos veterinarijos tarnybos vadovas skeptiškai vertina Rusijos ketinimus naikinti esą nelegaliai į šalį patekusius maisto produktus. Anot Jono Miliaus, gali būti, kai produktai būtų naikinami tik dėl netvarkingų dokumentų.

„Čia yra sudėtinga situacija, bet jeigu popieriuje klaida, tai galime persiųsti dokumentus naujus, pataisyti. Kai iš Karaliaučiaus tranzitas per mus eina, mes nenaikiname, nors ten būna daug klaidų. Paprašome papildomų dokumentų arba grąžiname produkciją atgal“, - BNS sakė J.Milius.

Jis teigė, kad produktus galima naikinti tik tuomet, jeigu jie yra nuodingi, pasibaigęs jų galiojimo laikas arba neaiškus siuntėjas ir gavėjas.

J.Milius priminė, kad Lietuva jau daugiau nei prieš metus Rusijai siūlė įdiegti informacinę sistemą, kurią naudoja kartu su Baltarusija - joje nurodoma, kada išvyko krovinys iš Lietuvos, kur jis turi nukeliauti ir kada pasieks Baltarusiją, Rusiją.

Anot J.Miliaus, Rusijos sprendimas daugiausiai problemų Lietuvos eksportuotojams sukeltų, gabenant produktus per Rusiją į Kazachstaną. Jau anksčiau Rusija sulaikydavo kai kuriuos krovinius ir grąžindavo juos atgal, aiškindama, kad tai gali būti kontrabanda.

Rusija pranešė ketinanti konfiskuoti ir naikinti nelegaliai į šalį patekusiią maisto ir žemės ūkio produkciją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių