Izraelis vertina lietuvišką veršieną

Lietuvos prekyba žemės ūkio ir maisto produktais su Izraeliu sudaro nedidelę, bet labai svarbią dalį. Augantis šalių poreikis bendradarbiauti užtvirtintas bendradarbiavimo sutartimi, kuri turėtų paspartinti prekybą ir žinių mainus.

Žydų tauta vertina Lietuvoje užaugintus veršiukus, lietuviams aktualios Izraelyje taikomos žemės ūkio inovacijos. „Lietuvai labai svarbus bendradarbiavimas mokslo rezultatų komercializavimo srityje. Žinant, kad šalis stokoja vandens resursų, bet pritaikius technologijas beveik visą žemės ūkio produkciją užaugina Izraelio žemės ūkis, yra ko pasimokyti“, - pažymėjo Lietuvos žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius.

Pasak jo, taip pat ketinama bendradarbiauti kaimo plėtros tautinio paveldo ir kaimo turizmo srityje. Lietuvai taip pat naudinga Izraelio turima augalų apsaugos produktų kontrolės, pieno kokybės gerinimo patirtis, žuvininkystės, laistymo technologijų panaudojimas.

Penktadienį Lietuvos žemės ūkio ministerijoje bendradarbiavimo sutartį pasirašiusi Izraelio žemės ūkio ir kaimo plėtros ministrė Orit Niked pažadėjo, kad Lietuvai bus sudarytos visos galimybės semtis Izraelio turimos aukštųjų technologijų panaudojimo žemės ūkyje patirties. „Lietuvos narystė Europos Sąjungoje tam tikrų žinių turėtų suteikti ir Izraeliui“, - abipusės naudą įvardijo O. Niked.

Pasak jos, spartesnį Izraelio produkcijos eksportą į Lietuvą stabdo ES kontrolė ir priežiūra, tačiau Izraeliui labai svarbus importas iš Lietuvos, kuris kasmet didėja.

Statistikos departamento duomenimis, 2011 metais žemės ūkio produktų importo iš Izraelio į Lietuvą vertė siekė 5,9 mln. litų, daugiausiai buvo importuojama citrusinių vaisių, baltymų koncentratų, daržovių (morkų, ropių, burokėlių ir kt.), vaisių ir daržovių sulčių ir kt. Tuo tarpu žemės ūkio ir maisto produktų Lietuvos eksporto vertė į Izraelį pernai siekė per 53 mln. litų.

„Savo produkciją į Izraelį eksportuoja 32 Lietuvos įmonės. Eksportuojamų produktų asortimentas yra labai platus: jauni buliukai, pieno produktai, ruginiai miltai, konditerijos gaminiai, alkoholiniai gėrimai, žuvies produktai, margarinas“, - teigė žemės ūkio ministras K. Starkevičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

XYZ

XYZ portretas
Ir tai suprantama, nes Lietuvos žydų skokio receptoriai nuo mažumos yra pripratę prie lietuviško skonio.Dabar jaunimo receptoriai picomis ir harburgeriais yra sunaikinti ir jie jau nebeskiria tikro skonio nuo dirbtinai sukurto.

Robertas

Robertas portretas
Bet nuotraukoje tikrai ne versiena

a

a portretas
kogi jie nevertina musu kiaulienos...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių