Įstatymo pataisos gali pažaboti nelegalius lošimus internete

Seime įregistruotos įstatymų pataisos, kuriomis siūloma Lietuvoje įteisinti žirgų totalizatorių, komercinį pokerį ir lošimus internete. Rinkos dalyviai tikisi, kad jos padės pažaboti nelegalius lošimus internetinėje erdvėje ir papildyti biudžetą. Tačiau girdėti ir nuogąstavimų dėl galimo neigiamo kai kurių naujovių poveikio nepilnamečiams, rašo „Verslo žinios“.

„Vienas svarbiausių siūlymų - Lietuvoje įteisinti internetinius lošimus. Europoje jau 10-15 proc. visų lošimų ir loterijų vyksta internete“, - teigė Azartinių lošimų įstatymo projektą rengusios darbo grupės narys Erikas Tamašauskas.

Lietuvos lošimo operatorių asociacijos prezidentas Saulius Petravičius sakė, kad pataisos leistų pagaliau išspręsti kai kurias įsisenėjusias šios rinkos problemas - tai yra, pažaboti nelegalią internetinių lošimų rinką.

Anot S.Petravičiaus, labai svarbus žingsnis - ir komercinio pokerio įteisinimas: „Pasaulyje šis žaidimas labai populiarus. Jei Lietuvoje atsiras galimybė organizuoti didelio masto tarptautinius komercinio pokerio turnyrus, tai labai paskatintų atvykstamąjį turizmą, daugiau pajamų sulauktų viešbučiai, restoranai. Štai Talinas jau išnaudoja šių turnyrų atveriamas galimybes“.

Į hipodromą Utenoje investuojančios bendrovės „Kasandros grupė“ savininkas Arūnas Cicėnas sakė, kad hipodromo Utenoje rekonstrukcija eina į pabaigą ir rugsėjį jame jau turėtų prasidėti žirgų varžybos. Be Utenos, šiuo metu rekonstruojamas ir Lazdijų hipodromas, taip pat rengiamas naujas hipodromas Raseiniuose. Lietuvoje iš viso yra 8 hipodromai, tačiau dauguma jų apleisti ir nenaudojami.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zero-cool

zero-cool portretas
Kuriam interneto svetaine, pvz. Zaisk.lt Visiem lt interneto provaideriam isakom, nukreipti lt zaidejus, kurie nori prisijungti prie internetiniu losimu saitu is sia musu sukurta svetaine. Svetaineje registruojame visus zaidejus su e-pasu. Ir toliau leidziame zaisti tik per sia prieiga- viskas. Mokesciu nenuslepsi, viska registruojam ir pan. Nera sunku, tik tai nesulauks pritarimo visuomeneje, nes visi zaidejai nelinke moketi mokesciu!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių