Išradingi lietuviai ties naujus verslo tiltus

Lietuvoje vyksiančios tarptautinės konferencijos organizatoriai tikisi suteikti galimybę įgyvendinti inovatyvias verslo idėjas.

Būdas tapti pastebėtais

Balandžio 13-15 dienomis Vilniuje vyks konferencija „Startup Monthly Vilnius“. Šios konferencijos tikslas – padėti žmonėms, turintiems verslo idėjų, pirmiausia naujausių technologijų srityje, išvystyti ir išmokti pristatyti savo idėjas.

Naujo technologinio verslo (kitaip vadinamo „startapu“) idėjų autoriams bus siūloma susibūrus į komandas dalyvauti mokymuose ir pristatyti savo kūrinius potencialiems investuotojams. Konferencijoje kviečiami dalyvauti verslūs žmonės iš Baltijos šalių ir Skandinavijos valstybių.

Panašios konferencijos rengiamos Maskvoje, Tel Avive ir Palo Alto mieste, Jungtinėse Amerikos valstijose, kur įsikūręs didžiausias pasaulyje naujųjų technologijų kompanijų centras – Silicio slėnis. Geriausias idėjas pristačiusios komandos gaus galimybę dalyvauti verslo akseleravimo programoje Silicio slėnyje. Šios programos skirtos padedant profesionalams įgyvendinti savo idėjas ir sukurti produktų pradines versijas.

„Startup Monthly Vilnius“ generalinis direktorius Daumantas Dvilinskas tikino, kad tokios konferencijos taps reguliariomis. Jo manymu, jos turėtų padėti lietuviams tapti pastebimais tarptautinėse rinkose ir pritraukti investuotojų dėmesį.

„Tai turėtų tapti Lietuvos ir Silicio slėnio ilgalaikės partnerystės pradžia“, - sakė jis.

Degalai verslui

Lietuvoje viešintis vienas iš verslo akseleravimo specialistų Jonathanas Bradfordas pasakojo, kad tokios „startapų“ konferencijos nėra verslo slėnių kūrimas, o tik tiltų su pasauliu kūrimas.

„Pasaulis mažėja, todėl reikia jungti globaliu mastu. Šiais laikais lieka vis mažiau nepanaudotų pinigų, todėl reikia juos panaudoti išmintingai, investuojant į perspektyvias idėjas“, - teigė jis.

Verslo akseleravimo programą įkūręs ir nuolat su inovacijas siūlančiais verslininkais bendraujantis J.Bradfordas teigė, kad tokios programos, su kuriomis dirba jis, skirtos, pirmiausia žinių perdavimui.

„Jaunus verslininkus konsultuojantys patyrę specialistai nukreipia idėjas tinkama linkme. Taip sukuriamas potencialas investicijų pritraukimui, – sakė jis. – Investicijos, tai kaip raketinis kuras verslui. Tačiau, netinkamai nukreipus raketą, ji suduš.“

J.Bradfordo nuomone, galimybė kokybiškai pristatyti naujas idėjas svarbi ne tik verslininkams, bet ir investuotojams. Anot jo, šiais laikais reikia investuoti kuo plačiau. „Geriau paskirstyti kapitalą ir investuoti į kuo daugiau kompanijų, negu viską investuoti į vieną. Taip padidėja tikimybė, kad bent dalis idėjų bus sėkmingos“, - pasakojo jis.

Galimybė Lietuvai

Viešosios įmonės „Versli Lietuva“ generalinis direktorius Paulius Lukauskas teigė, kad šis renginys galėtų tapti tramplinu Lietuvoje sukuriamoms idėjoms. „Per pastaruosius dvejus metus įvyko daug gerų pokyčių. Jauni žmonės tapo aktyvesni, – sakė jis. – Ši konferencija yra galimybė suklijuoti idėjas į vieningą sistemą. Taip pat tai – galimybė gauti žinių iš patyrusių verslo specialistų.“

P.Lukausko manymu, panašios konferencijos ir verslo tiltų su tarptautiniais investuotojais kūrimas galėtų padėti Lietuvai tapti regiono lydere inovatyvaus verslo srityje. „Mūsų pranašumas – geografinė padėtis, gerai išvystytos naujosios technologijos. Manau, galėtume tapti tramplinu, pavyzdžiui, baltarusiams, turintiems naujų verslo idėjų“, -sakė jis.

Anot „Verslios Lietuvos“ generalinio direktoriaus, Lietuvoje taip pat yra daug investuotojų. Tačiau užsienyje taip pat daug investuotojų žvalgosi į užsienį ir ieško perspektyvių idėjų. „Mums reikia tik išmokti jas civilizuotai pateikti“, - sakė jis.


Šiame straipsnyje: Versli Lietuvaekonimika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių