Išpuolis Stambule nepaveikė turistinių kelionių į Turkiją

  • Teksto dydis:

Po išpuolių Stambule Lietuvos institucijos ir kelionių agentūros nesiūlo stabdyti turistinių kelionių į Turkiją, bet gyventojai raginami būti budrūs masinio susibūrimo vietose.

Turizmo departamento vadovė Jurgita Kazlauskienė sako, kad daugelis organizuotų turistinių kelionių nevyksta per Stambulo Atatiurko oro uostą, kuriame antradienio vakarą susisprogdino mirtininkai.

„Visą informaciją, į kurią pusę krypsta situacija, valdo Užsienio reikalų ministerija, ir šiandien nebuvo sušauktas ekstra posėdis. Dėl kelionių operatorių - jie į Stambulą paprastai neskrenda, jie skrenda užsakomaisiais skrydžiais į kurortines vietas“, - BNS sakė J.Kazlauskienė.

Užsienio reikalų ministerija BNS informavo, kad ragina turistus vengti masinio susibūrimo, protestų vietų ir apdairiai elgtis didžiuosiuose Turkijos miestuose. Taip pat rekomenduojama nevykti į Turkijos regionus, kurie ribojasi sus Sirija.

Vienos didžiausių kelionių organizatorių „Novaturas“ rinkodaros projektų vadovė Dovilė Zapkutė BNS teigė, kad išpuolis Stambulo oro uoste nepaveikė turistų srauto ir nė viena kelionė nėra atšaukta.

„Novaturo“ skrydžiai į Turkijos vyksta taip, kaip suplanuota. Mes stebime Užsienio reikalų ministerijos rekomendacijas ir teikiamą informaciją. Mes skraidiname į Antalijos, Alanijos ir Gatipašos oro uostus. Jie nutolę 700-800 kilometrų nuo Stambulo“, - BNS sakė D.Zapkutė.

Premjeras Algirdas Butkevičius sakė, kad prieš vykstant į Turkiją šiuo metu reiktų pagalvoti apie galimas rizikas.

„Negaliu aš pasakyti, kad, žmonės, nevažiuokite į Turkiją ir nesirinkite tos šalies, bet, aišku, reikalingas tam tikras atsargumas ir supratimas, kad vykstant tokiems įvykiams vis dėlto pagalvotų, kada vykti, ir žinotų, ar tikrai yra tie viešbučiai apsaugoti ir yra pilnas suteikiamas saugumas“, - Vyriausybėje žurnalistams sakė premjeras.

Po mirtininkų atakos Atatiurko oro uosto tarptautiniame terminale, „Turkish Airlines“ trečiadienį atšaukė skrydį iš Vilniaus į Stambulą, tačiau ketvirtadienio skrydžiai jau turėtų įvykti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių