Įspėja apie sukčius, prašančius paramos esą sergantiems vaikams

Vilniaus miesto apylinkės prokuratūra koordinuoja ikiteisminį tyrimą dėl galimo sukčiavimo, kai viename socialinių tinklalapių buvo paskelbtas kvietimas padėti sunkiai sergančiam vaikui. Tyrimą atlieka Vilniaus miesto 2-asis policijos komisariatas.

Pasak prokuratūros pranešimo, specialiai sukurtame socialinio tinklo profilyje sukčiai teigia, kad jų tariamas mažametis sūnus serga sunkiai pagydoma liga, ir kad šeima negali jam padėti, nes vos gali išgyventi. Profilyje nurodytas sąskaitos numeris banke ir dėkojama žmonėms, kurie parems sūnaus gydymą. Per keletą dienų šį profilį aplankė ir informacija pasidalino daugiau nei 1000 žmonių.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, į pagalbos prašymą paskelbusios moters O.B. nurodytą banko sąskaitą gaunamos lėšos iš įvairių fizinių asmenų su prierašu „parama“, „tomukui“, „vaikui“, „auka“ yra pervedamos būtent dėl internetiniuose skelbimų portaluose patalpintų skelbimų, socialiniame tinklapyje sukurto profilio, kuriame prašoma padėti sunkiai sergančiam vaikui.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, jog panaudojus apgaulę dėl sergančio vaiko yra pasisavinamos svetimos lėšos, o skelbimuose naudojamos nuotraukos ir sukurti tekstai panaudoti iš kitų tinklalapių.

Vykstant šiam tyrimui, paaiškėjo, kad panaudojusi to paties vaiko nuotrauką ir sukūrusi kitą graudžią istoriją apie berniuką kitu vardu, dar viena moteris I.B. socialiniame tinkle taip pat prašo finansinės paramos. Prie šios informacijos nurodyta jau kita banko sąskaita.

Prokuratūra teigia, kad dauguma žmonių yra girdėję ir jau žino apie tokius sukčiavimo būdus, tačiau patenkančiųjų į sukčių pinkles nemažėja. Todėl elektroninėje erdvėje plintant atvejams, kai melagingai sukurtomis istorijos siekiama pasinaudoti žmonių gerumu ir išvilioti pinigus, reiktų būti atidiems. Kilus įtarimams, pranešti teisėsaugai.


Šiame straipsnyje: sukčiaipinigai

NAUJAUSI KOMENTARAI

laima

laima portretas
as tai tokiais niekada netikiu

rj

rj portretas
tokius pagavus galvas suskaldit
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių