Išmaniųjų telefonų rinka pasiekė lubas?

  • Teksto dydis:

Dešimtmetį sparčiai augusi pasaulinė išmaniųjų telefonų rinka pernai galimai pasiekė piką ir sustojo. Lietuvos ir daugelio kitų šalių rinkos jau prisotintos, rašo "Verslo žinios".

"Išmaniųjų telefonų rinka, skaičiuojant pinigais, pas mus auga. Bet skaičiuojant vienetais - ne. Lubos pasiektos jau prieš keletą metų. Pas mus galima kalbėti nebent apie vidinę vartotojų migraciją - tarp telefonų segmentų. Pavyzdžiui, iš mygtukinių į išmaniųjų telefonų segmentą", - dienraščiui sakė technologijų rinkos tyrimų bendrovės "GfK Retail and Technology Baltic" Lietuvoje vadovas Eduardas Grybovas.

Pasak jo, planetos mastu pardavimo augimą pastaruosius keletą metų daugiausia lėmė Indija ir kai kurios Afrikos bei Azijos šalys.

Dienraščio pateikiami rinkos tyrimų bendrovės "International Data Corporation" (IDC) duomenys rodo, kad 2017 metais išmaniųjų telefonų gamintojai visame pasaulyje pardavė (pristatė į prekybos vietas) apie 1,472 mlrd. vienetų išmaniųjų telefonų. 2016 metais jų buvo parduota 1,473 mlrd. vienetų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių