I.Šimonytė ragina partijas pasisakyti dėl biudžeto deficito

Artėjant Seimo rinkimams, finansų ministrė Ingrida Šimonytė ragina politines partijas jau dabar pasisakyti, koks yra jų požiūris į biudžeto deficito mažinimą bei mokesčių sistemą.

Anot jos, tai padėtų apsispręsti rinkėjams, o būsimai Vyriausybei - kurti jos programą.I.Šimonytė teigia, kad jos vadovaujama ministerija 2013 metų biudžeto projekte nesiūlys iš esmės keisti mokesčių sistemos, nes tai neturi prasmės.

"Požiūris į mokesčių naštą ir perskirstymo lygį, o su tuo susiję ir mokesčių sistemos struktūriniai klausimai priklausys nuo politinės Vyriausybės krypties.

Dėl savo požiūrio į biudžeto deficito mažinimo strategiją ir taktiką, kaip ir dėl požiūrio į mokesčių sistemą politinės partijos pasisakys savo rinkiminėse programose. Būtų prasminga, jeigu pasisakytų ir dėl šių rekomendacijų – tuomet rinkėjų suteiktas mandatas būtų daug aiškesnis priimti konkrečius sprendimus ir bus daug lengviau kurti būsimos Vyriausybės programą“, - po susutikimo su Europos Komisijos (EK) nariu Algirdu Šemeta sakė finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Anot jos, Finansų ministerija su 2013 metų biudžeto projektu nesiūlys esminių mokesčių sistemos pakeitimų – „tai nei prasminga, nei pageidautina“, nes rudenį įvyks Seimo rinkimai.

A.Šemeta pristatė EK rekomendacijas Lietuvai, tarp kurių siūloma svarstyti galimybes padidinti mažiausiai ekonomikos augimą stabdančius mokesčius, tokius kaip būsto ir aplinkos mokesčius, įskaitant automobilių mokesčius, taip pat gerinti mokesčių surinkimą.


Šiame straipsnyje: Ingrida Šimonytėmokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių