I.Šimonytė pasigenda spartesnio „Snoro“ bankroto proceso

Finansų ministrė pareiškė apgailestaujanti, kad niekaip neįvyksta „Snoro“ kreditorių susirinkimas, kuris išspręstų banko turto realizavimo klausimus.

Trečiadienį Finansų ministerijos vadovė Ingrida Šimonytė atsakė į Seimo laikinosios komisijos, tiriančios „Snoro“ bankroto aplinkybes, klausimus.

„Bet koks bankas bankrutuotų, jeigu kiltų tokios finansinės problemos“, - sakė ji žurnalistams po apsilankymo Seimo komisijoje.

„Lietuvoje aiškiai atribotos funkcijos – Lietuvos bankas vykdo komercinių bankų priežiūrą ir veiklos kontrolę. Lietuvos bankas nevykdo jokių įpareigojimų, gautų iš Vyriausybės, o Vyriausybė gerbia Lietuvos banko nepriklausomybę“, - kalbėjo ministrė.

„Dar 1999 metais po ekonomikos krizės buvo priimtas Finansinio tvarumo įstatymas, kuris leido taikyti tam tikras priemones bankų stabilumui palaikyti. Taigi, teisiškai esame pasirengę visokiems netikėtumams. Pagal įstatymą, Lietuvos bankas yra įpareigotas kreiptis į Vyriausybės institucijas, jeigu mato kokias nors rizikas, kad būtų imtasi biudžetinių priemonių bankų sistemai gelbėti“, - kalbėjo I.Šimonytė.

Paklausta, kaip valstybė atgaus beveik 4 milijardus litų, kuriuos privalėjo investuoti į „Snoro“ indėlininkų interesų gynimą, ministrė atsakė: „Tai bus padaryta vykstant bankroto procesui. Man labai gaila, kad iki šiol dėl ne visiškai konstruktyvios kai kurių kreditorių veiklos nėra kaip sušaukti „Snoro“ kreditorių susirinkimą ir paskirti kreditorių valdybą, kuri pajudintų banko turto realizavimo problemas. Taigi, procesas yra kiek vangus. Bet labai po truputį procesas visgi vyksta“.

I.Šimonytė tvirtino, kad ir ji pati, ir visa Vyriausybė apie „Snoro“ finansines problemas sužinojo tik pernai lapkričio 16 dieną popiet, kai Lietuvos bankas priėmė sprendimą dėl „Snoro“ veiklos sustabdymo ir jo nacionalizavimo.


Šiame straipsnyje: SnorasIngrida Šimonytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

klausimas

klausimas portretas
O kas ta šimonytė?

NIEKO

NIEKO portretas
jau greit sedesi kalejime.kaliause.....

tu

tu portretas
ne apie snora galvok,o kaip atiduosi skolas uzsieniui,ot dvasios ubage kartu su Kubilium.Matosi jau kad veidukas apvaleja nuo pinigeliu ir ne darbiniu pajamu.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių