I.Šimonytė: gautos neplanuotos pajamos bus nukreiptos mažinti deficitą

Valstybės biudžetas gauna pajamų daugiau nei planuojama, tokios tendencijos tikimasi iki metų pabaigos. Tačiau, kad ir koks būtų perviršis, neverta tikėtis, kad jis bus padalytas - biudžetas peržiūrimas nebus, rašo „Verslo žinios“.

„Tai, kad pajamų planas vykdomas geriau nei prognozuota, nereiškia, kad yra biudžetų perteklius, kaip dažnai klaidingai manoma. Kitaip tariant, bet koks neplanuotai gautas litas yra maža grandis, pritraukianti išlaidas prie pajamų. Jeigu metams baigiantis valstybės biudžeto viršplanės pajamos sieks 608 mln. litų - pajamų ir išlaidų eilutės susilygins. Viršplanėmis pajamomis, tikiuosi, mažins kreditorinį įsiskolinimą“, - teigė finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Tuo metu, pasak DNB banko vyresniojo analitiko Roko Bancevičiaus, biudžeto planas iš esmės yra viršijamas dėl spartesnio nei numatyta šalies ūkio augimo.„Antroje metų pusėje ekonomikos augimo sparta, mūsų nuomone, turėtų sulėtėti, tad ir biudžeto pajamų perviršis greičiausiai trauksis. O kol kas galime pasidžiaugti, nes papildomos biudžeto pajamos reiškia mažesnę skolos naštą“, - sakė R.Bancevičius.

Didesnės pajamos įplaukdavo visus pirmuosius penkis metų mėnesius, gegužės pabaigoje perviršio nacionaliniame biudžete susikaupė beveik 170 mln. litų, tik valstybės - 77 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Ingrida Šimonytėmokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmiausia

pirmiausia portretas
grąžinkite tiems, kuriuos apvogėte nesiklausę ir net neaišku, kokiai agitacijai ar akcijai panaudojote?

vyras

vyras portretas
Gal galima kai rašoma apie šimonytę nedėti jos nuotraukos? Otai išbaidys visus lankytojus delfi

AŠ portretas
tai tikra specialistė, tokiu sunkiu laikotarpiu, įveikusi krizę, reikia tik pagalvot kiek jin turėjo rūpesčių. Sėkmės jums ,ministre. Tas, kas nedirba ,tas gali kritikuot, bet jei sėstų į jūsų kėdę, turbut apsikakotų.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių