Įsigaliojus pakuočių užstato sistemai, Lietuvoje atsiras apie tūkstantį taromatų

  • Teksto dydis:

Įsigaliojus vienkartinių stiklinių, plastikinių ar metalinių pakuočių užstato sistemai, Lietuvai reikės nuo 500 iki 1 tūkst. taromatų, remdamiesi Estijos patirtimi, skaičiuoja verslininkai, planuojantys šios sistemos įgyvendinimo darbus Lietuvoje.

Lietuvoje tikimasi, kad didžioji dalis parduotuvių, kuriose susidaro didelis pakuočių kiekis, įsirengs taromatus - taros gamintojai ir prekybininkai jau yra preliminariai aptarę, kaip bus superkama tara, penktadienį rašo "Verslo žinios".

"Su gėrimų gamintojais jau aptarta, jog užstato sistemos administratorė sudarys sutartis su užsienio bendrovėmis, gaminančiomis taromatus, kad šios savo sąskaita pastatytų taromatų Lietuvos parduotuvėse ir nuo kiekvieno surinkto pakuotės vieneto gautų kokį nors mokestį. Kitaip tariant, būtų taikomas išsipirkimo modelis, taip būtų išvengta milijoninių investicijų į taromatų įsigijimą", - dienraščiui teigė Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdomasis direktorius Laurynas Vilimas.

Pasak jo, taromatų pirkimu rūpinsis užstato sistemos administratorė - iki šių metų pabaigos planuojama įsteigti įmonė, o parduotuvėms didesnių išlaidų dėl užstato įvedimo nebūtų, joms tereikės sudaryti sąlygas - skirti vietos - taromatams įrengti, o visas išlaidas, susijusias tiek su taros surinkimu rankomis, tiek per taromatus, prekybininkams turės kompensuotų ši užstato sistemos administratorė.


Šiame straipsnyje: tarapakuotėsužstatastaromatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių