Investuotojai išsigando rizikos, bankai - teismų

Lietuvos struktūrizuotų finansinių priemonių rinka traukiasi - dar prieš kelerius metus per mėnesį buvo išleidžiama dešimties ar šimtų milijonų vertės šių priemonių, dabar rinka susitraukusi iki kelių milijonų.

Pasak bankų, investuotojai šių priemonių baidosi dėl ekonominio neapibrėžtumo, visgi tikroji priežastis, tikėtina, - teismus užplūdę ieškiniai, penktadienį rašo „Verslo žinios“.

Šių metų pradžioje šioje rinkoje buvo telikę du tokias priemones leidžiantys dalyviai - SEB ir „Swedbank“, per 2011 metų gruodį šalyje išleista vos 2,5 mln. litų vertės šių priemonių, o šių metų kovą -1,6 mln. litų vertės.

„Rinka yra aprimusi, o tokių priemonių paklausa akivaizdžiai sumažėjusi. Manau, labiausiai tam įtaką daro situacija finansų rinkose. Joje tvyro neapibrėžtumas dėl ateities, o kai nėra aiškios krypties, tai paveikia rezultatus ir atitinkamai žmonių elgseną“, - kalba „Swedbanko“ Struktūrizuotų produktų pardavimo departamento direktorius Vytautas Eidukaitis.

DNB banko Kapitalo rinkų skyriaus vadovas Mindaugas Tutlys sako, kad iš šios rinkos pasitraukė dėl nepalankaus Lietuvos banko požiūrio ir naujai besiformuojančios teismų praktikos, leidžiančios investuotojams slėptis už neprofesionalaus investuotojo sąvokos, taip pat naudotis tuo, kad priemonė sudėtinga.


Šiame straipsnyje: investuotojas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių