Interneto gigantai Lietuvai sumokėjo apie 213 tūkst. eurų PVM

  • Teksto dydis:

Reklamos specialistai pastebi, kad vis daugiau reklamos pinigų iš Lietuvos iškeliauja interneto gigantams, tokiems kaip "Google" ir jos valdomam "Youtube", "Facebook".

Portalo delfi.lt turimais duomenimis, interneto gigantai "Google" ir "Facebook" Lietuvoje savo paslaugas pardavinėja per Airijoje registruotas kompanijas - "Google Ireland Limited" ir "Facebook Ireland Limited", kurios išrašo sąskaitas Lietuvoje reklamos paslaugas perkantiems asmenims. Kiek iš tiesų bendrovės gauna pajamų iš Lietuvos, neskelbiama.

Apie nežinomybę, kiek pinigų nuteka į šias bendroves, pripažįsta ir reklamos planavimo ir pirkimo agentūros "Inspired UM" direktorius Vasaris Oržekauskas. "Tai būtų galima galvoti, kad iš Lietuvos užsienietiški kanalai galėtų turėti apie 15 mln. eurų pajamų per metus", - skaičiavo reklamos rinkos specialistas. Pašnekovas įsitikinęs, kad pinigų suma turėtų augti ir ateityje.

Portalui pateiktais Valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, "Google Voice Inc." pernai per pirmus devynis mėnesius Lietuvai sumokėjo 1 tūkst. eurų pridėtinės vertės mokesčio (PVM), "Google Technology Inc." - 99,1 tūkst. eurų "Facebook Payments International Limited" - 98 tūkst. eurų. Apie vaizdo įrašų platformą "Youtube", priklausančią "Google", mokesčius VMI duomenų neturi. Profesionalams skirtas socialinis tinklas "Linkedin Ireland" Lietuvai per pernai pirmus devynis mėnesius sumokėjo 12,3 tūkst. eurų PVM.

Pelno mokesčio nei "Google", nei "Facebook" bendrovės Lietuvoje nemoka, nes nėra registravusios savo būstinės Lietuvoje ir joms tokia prievolė nekrenta.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių