Inovatyviam verslui – daugiau kaip 800 tūkst. eurų parama

  • Teksto dydis:

Lietuvos verslas ieško įvairių būdų, kaip gauti finansavimą dažnai didelę riziką turinčioms mokslinių tyrimų ir inovacijų veikloms, todėl naudojasi ne tik ES struktūrinių fondų lėšomis, bet ir aktyviai dalyvauja tarptautinėse programose.

Viena jų – Europos inovacijų programa „Eurostars 2“, kuri remia Europos inovatyvias mažas ir vidutines įmones, taip vadinamas Europos „žvaigždes“, kurios nori tapti lyderėmis savo srityse ir vykdo mokslinių tyrimų ir eksperimentinę veiklą.

Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūra (MITA) skiria daugiau kaip 874 tūkst. eurų paramos 12 Lietuvos projektų, kurie įgyvendinami kartu su užsienio verslo ir mokslo partneriais. MITA taip pat sulaukė gerų žinių iš tarptautinių ekspertų ir dėl naujų Europos inovacijų programos „Eurostars 2“ projektų: iš ketvirtajame tarptautiniame konkurse pateiktų 18 Lietuvos paraiškų patvirtinti dar 6 nauji projektai.

„Patekti į tarptautinę programą – nėra taip lengva, nes projektų idėjas vertina užsienio ekspertai. „Eurostars“ programa suteikia galimybę įvertinti produkto komercializavimo galimybes, pasitikrinti idėjos naujumą bei perspektyvumą tarptautinėje rinkoje. Rekomenduočiau verslui išbandyti savo jėgas šioje programoje, gauti užsienio ekspertų pastebėjimus“, – teigia Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros direktorius Kęstutis Šetkus.

Aktyviausiai „Eurostars“ programoje dalyvauja lazerių bendrovės – UAB „Ekspla“, UAB „Elas“, UAB „Brolis Semiconductors“, UAB „Optida“, UAB „Šviesos konversija“, UAB „Optogama“, kurios vykdo projektus pramoninės gamybos, matų ir standartų, kitų pramonės technologijų srityje. Programoje dalyvauja ir biotechnologijų įmonės UAB „Biotechpharma“, UAB „Ferentis“ ir UAB „Euromediena“, taip pat automatizavimo sprendimus kuriančios įmonės UAB „Narvija“ ir UAB „Aedilis“ bei transporto įmonė UAB „SEMS Technologies“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių