Indėliuose gyventojų laikomų lėšų suma išaugo dvigubai

Per dešimtmetį indėliuose gyventojų laikomų lėšų suma išaugo dvigubai ir dabar siekia 12-a milijardų eurų. Laikyti santaupas bankuose išlieka populiariausia taupymo priemone. Vis dėlto, anot tyrimų, tik kas penktas šalies gyventojas turi pakankamai lėšų, iš kurių galėtų gyventi pusmetį.

Neseniai atlikta Lietuvos banko apklausa rodo, kad taupyti pavyksta kas antram šalies namų ūkiui. Dažniausiai jie kas mėnesį atsideda nuo 30 iki 150 eurų.  

Finansų ekspertai rekomenduoja turėti trijų–šešių mėnesių atlyginimo dydžio sumą, iš kurios būtų galima gyventi netikėtai praradus darbą ar iškilus kitiems finansiniams sunkumams.

Tyrimai rodo, kad išgyventi iš santaupų tris mėnesius galėtų kas antras, iki pusės metų – kas penktas šalies gyventojas. Metus iš santaupų gyventi  negalėtų nė dešimtadalis žmonių.

Nepaisant to, indėlių, laikomų bankuose, suma per dešimtmetį išaugo dvigubai. Dabar ji siekia 12-a milijardų eurų. Tai yra kiek daugiau nei metinis šalies biudžetas.


Šiame straipsnyje: indėliaipinigaibankai

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Čia kalbama apie 'nusipelniusių' sąskaitas?..

Xcfvg

Xcfvg portretas
Labai patogu svetimus pinigus skaičiuoti.Bankai Lietuvoje nesąžiningi į Lietuvą įsileido ne tuos bankus o vagys.Tokius mokesčių ,kokius ima iš Lietuvos piliečių ,kitose šalyse nėra.Per didelės kainos už paslaugas.Vyti reikia nesąžiningus bankus iš Lietuvos,jeigu ne sumažins paslaugų kainų, savo klientams.

Kokia

Kokia  portretas
prasmė, jei palūkanos už indėlius nulinės. Gėriau tiesiog atidėti į sąskaitą - bus tas pats tik atsiimti bet kada galima be jokių indelio sutarčių nutraukimo
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių