Indėlių draudimo fondas „Snoro“ byloje valstybei neatstovauja

Indėlių draudimo fondas neatstovauja valstybei pernai lapkritį nacionalizuoto ir dabar likviduojamo bankas „Snoras“ bankroto byloje, sako finansų ministrė.

„Įmonė neatstovauja valstybei, įmonė yra kreditorius ir ji atstovauja pačiai save“, - trečiadienį Audito komiteto posėdyje pareiškė finansų ministrė Ingrida Šimonytė. Posėdyje aiškinamasi, ar valstybei tinkamai atstovaujama „Snoro“ bankroto byloje.

Finansų ministerija, kuriai pavaldus Indėlių draudimo fondas ir kuris turi 4 žmones „Snoro“ kreditorių komitete, ministrės žodžiais, žino, kas yra svarstoma „Snoro“ kreditorių komitete.

„Valstybės interesas, be jokios abejonės, tinkamame atstovavime kreditorių komitete yra neabejotinai. Bet valstybė yra įmonės kreditorius, o ne “Snoro„kreditorius, o “Snoro„kreditorius yra įmonė. Valstybės reikalavimai yra tie reikalavimai, kurių turi, jeigu turi socialinio draudimo fondas arba mokesčių inspekcija“, - pareiškė ministrė.

„Kreditorių komitete nebuvo nė vieno sprendimo, dėl kurio būtų išsiskyrusios kreditorių nuomonės. Esu informuojama apie sprendimus ir žinau, kas svarstoma. Visi sprendimai, kurie buvo priimti, buvo priimti kaip priklauso“, - sakė I.Šimonytė.

Audito komiteto vadovė „darbietė“ Loreta Graužinienė yra išreiškusi abejonę, ar Indėlių draudimo fondas gali atstovauti valstybei „Snoro“ bankroto byloje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių