Įmonės laukia tarptautinį išsilavinimą įgijusių lietuvių

Tarptautinis profesionalų tinklas „Global Lithuanian Leaders“ jau trečią kartą kviečia užsienyje studijas baigusius lietuvius dalyvauti stažuočių programoje „Talentai Lietuvai“.

 Jos metu lyderiaujančios šalies įmonės pasiūlys daugiau nei 30 apmokamų stažuočių pozicijų. Tai puiki proga „pasimatuoti Lietuvą“ ir drąsiai žengti pirmuosius karjeros žingsnius gimtojoje šalyje, rašoma organizatorių pranešime spaudai.

Laukia vis daugiau įmonių

Spalio 13 dieną ambicingiems ir tarptautinį išsilavinimą įgijusiems lietuviams stažuočių pozicijas atveria Lietuvos darbdaviai: „Adform“, „Altechna“, „Citco“, „Devbridge“, „Ernst&Young“, „Eika“, „Girteka“, „Light Conversion“, „KPMG“, „Metasite“, „Nasdaq“, „OVC Consulting“, „Small Planet“, „Strategy Labs“, „Teo“ ir „Omnitel“, „Viešosios politikos ir vadybos institutas“, „Tieto Lietuva“, „DNB bankas“, „Birštono Mineraliniai Vandenys“, „VRP Hill+Knowlton Strategies“, „Light Conversion“, „Swedbank“ ir kt.

„Džiaugiamės, kad prasidėjusi prieš metus programa „Talentai Lietuvai“ jau plačiai nuskambėjo tarp įmonių bei užsienio universitetus baigusio jaunimo. Jau trečio etapo metu įmonės atveria daugiau nei 30 stažuočių pozicijų kviesdamos grįžti įvairiausių specialybių absolventus ir prisidėti prie jų verslo vystymo, tarptautinės sėkmės“, – sakė Kotryna Stankutė-Jaščemskienė

Programos tikslas – suteikti jaunimui patirties jiems dirbant su konkrečiais projektais Lietuvoje, spręsti įmonėms kylančius iššūkius ir kurti aukštos kokybės profesinių pažinčių tinklą. „Talentai Lietuvai“ organizatoriai tikina, kad stažuotės metu absolventų laukia įtemptas grafikas, todėl laiko gaišti veltui neteks. Per praėjusius du etapus programa pritraukė jau beveik 30 stažuotojų, kurių dalis jau tęsia karjerą Lietuvoje.

Po stažuotės Lietuvoje lieka dauguma dalyvių

Antrą mėnesį „Teo“ ir „Omnitel“ vadovų komandoje dirbančio stažuotojo Petro Misiūno teigimu, ši programa jam buvo ne tik galimybė grįžti į Lietuvą ir prisidėti prie šalies progreso, bet ir atrasti svajonių pareigas.

„Dėl mokslų užsienyje turėjau šansą pagyventi ir padirbėti skirtinguose Europos miestuose – didžiausiame Europos uostamiestyje Roterdame ir, matyt, įdomiausiame ir kosmopolitiškiausiame Europos mieste Londone. Tarp bakalauro ir magistro studijų teko pasidarbuoti ir Lietuvoje – keletą metų praleidau Vilniuje, kur su būriu iš užsienio grįžusių kolegų dirbau viešojo sektoriaus konsultavime. Gal kiek keista, bet Vilniuje gyventi man patiko labiausiai. Čia sutikau daug talentingų ir įkvepiančių žmonių, pamačiau daugybę galimybių savo darbu prisidėti prie šalies progreso ir užsiimti mylima veikla. Nors vėliau tęsiau studijas užsienyje, apsispręsti grįžti antrąkart nebuvo sunku. Tą apsisprendimą dar labiau palengvino „Talentai Lietuvai“, kur radau darbo pasiūlymą, kuris atrodė per geras, kad jį praleisčiau“, – pranešime spaudai cituojamas Petras Misiūnas.

Panašia istorija dalinasi ir dar vienas programos dalyvis. Benas Kazlauskas po studijų Lankasterio universitete, džiaugiasi per programą „Talentai Lietuvai“ atradęs stažuotę KPMG įmonėje: „Dar prieš išvykstant studijuoti žinojau, jog vis dėlto ateityje save matau Lietuvoje, o priėjimas prie naujausių akademinių žinių, nekonvencinių problemų sprendimų, ir multikultūrinė patirtis viename geriausių Jungtinės Karalystės universitetų – tik sustiprintų mano konkurencingumą grįžus. Apsidžiaugiau atradęs KPMG poziciją – tai vienas geidžiamiausių pasaulio darbdavių, ypatingai daug investuojantis į darbuotojų tiek profesinį, tiek asmeninį augimą – todėl renkantis iš gautų pasiūlymų dvejoti neteko.“

„Talentai Lietuvai“ programos įmonėse stažuotis jau sugrįžo 26 studijas svetur baigę lietuviai. Beveik 80 proc. jai pasibaigus toliau tęsia darbus Lietuvos įmonėse, startuoliuose arba įkuria nuosavus verslus.

Daugiau apie tai – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cc

Cc portretas
Kas vaziuos i ta jusu lietuva....norit europos diplomu bet mokat lietuviska alga..susikisit savo darbus sau i s...a
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių