Įmonėms nuo Naujųjų gresia 20-25 proc. didesnės sąskaitos už elektrą

Visoms įmonėms, kurios nesuskubs pasirinkti nepriklausomų elektros tiekėjų nuo kitų metų sausio, elektra kainuos brangiau. Elektrą bendrovėms tiekianti „Lesto“ įmonėms sąskaitas išrašys skaičiuodama ne visuomeninį tarifą kaip dabar, o 25 proc. didesnį garantinį tarifą, rašo portalas DELFI.lt

Gyventojai nepriklausomų elektros tiekėjų pasirinkti neprivalo, nes jiems taikomas visuomeninis tarifas, todėl pabrangimas dėl garantinio tarifo jiems negresia.

“25 proc. pabrangimas yra numatytas pagal įstatymą tiems, kurie nepasirinko nepriklausomo elektros tiekėjo: prie reguliuojamos elektros įsigijimo kainos bus taikomas 1,25 koeficientas. Mes skaičiuojame, kad pasirinkus nepriklausomą tiekėją įmonės mokės apie 20 proc. pigiau negu pas garantinį tiekėją, nes elektros kainą sudaro ne tik elektros įsigijimo kaina, bet ir jos perdavimo ir kitų paslaugų kaina, kurioms šis koeficientas taikomas nebus“, - paaiškina „Energijos tiekimo“ generalinis direktorius Algirdas Juozaponis.

Jis skaičiuoja, jog tik elektros įsigijimo kaina pas garantinį tiekėją „Lesto“ sudarys 21,15 centų už kilovatvalandę, kai pas nepriklausomą tiekėją ji siekia apie 17-18 centų.

„Įmonės didesnes sąskaitas gaus už sausio mėnesį, jeigu iki gruodžio 10 d. nepasirinks nepriklausomo elektros tiekėjo. Bet jeigu jos jį pasirinks iki sausio 10 d., jau už vasarį sąskaitos bus mažesnės, tačiau jei įmonė nespės to padaryti iki gruodžio 10 d., tai nereiškia, kad ji visus ateinančius metus to padaryti negalės. Visgi logika yra tokia, kad elektros tiekimas prasideda nuo kiekvieno kalendorinio mėnesio pradžios, tad pranešti reikia iš anksto“, - paaiškina jis.

„Lesto“ primena, kad Elektros energetikos įstatymas įpareigoja apie tiekėjo pasirinkimą pranešti prieš 3 savaites iki tiekimo pradžios, dėl to paprastai paskutinė diena tokiai informacijai pateikti yra mėnesio 10-oji diena.


Šiame straipsnyje: elektrakainaįmonėssąskaitos

NAUJAUSI KOMENTARAI

dekokit

dekokit portretas
konservam...

durniu babnycioje lupa

durniu babnycioje lupa portretas
ignalina uzdarem, tuoj duju terminalo atsisakysim ir gyvesim tam kad sumoketume uz gyvenyma

Runkelinis protas

Runkelinis protas portretas
Vokietija ir Prancūzija daug amžių stengėsi ginklu pajungti sau VISĄ EUROPĄ, kad visiems galėtų diktuoti savo sąlygas. Nieko neišėjo. Padarė tai gudrumu - sukurdami ES, į kurią, lyg avinai, sulindo dauguma Europos valstybių. Lietuviai tai padarė pačiu gėdingiausiu būdu - laisvę pardavė eurosojūzui, balsuodami už alaus butelį ar skalbimo miltelių pakelį… ir tapo pigia juodadarbių armija Vakarams. TSRS laikais dirbę prestižinius darbus gamyklose, institutuose, universitetuose, dabar, padėję savo diplomus ir pamiršę mokslinius vardus, plauna indus, valo tualetus, šluoja gatves ar šluosto pakvaišusių senių užpakalius Vakarų Europoje, o Lietuvoje mokytojomis ar tarnautojomis dirbusios moterys, “išsvajotuose” Vakaruose neretai laukiamos tik kaip prostitutės... ES tikrieji valdovai iš savo naujųjų vasalų įsiveža kokybiškus maisto produktus, o jiems importuoja pasenusius, nekokybiškus ar menkaverčius… Iki soclagerio griūties Vakarų Vokietijos, Prancūzijos ir kt. piliečiai turėdavo senus automobilius savo lėšomis utilizuoti, dabar brangiai parduoda naujiesiems savo vasalams… Taip tie vargetos įsivaizdavo LAISVĘ.... Negana to, ES jau kišasi į VISIŠKAI NEPRIKLAUSOMŲ VALSTYBIŲ(Baltarusijos, Sirijos, Irano...) vidaus reikalus ir taiko ekonomines ir kitokias sankcijas, kad pasmaugtų tas valstybes, nes jų vyriausybės nevykdo ES ir JAV naujųjų kolonizatorių reikalavimų. O kieno interesus atitiko Ignalinos AE uždarymas? Žinoma - tik Maskvos, nes Lietuva DIDŽIAUSIOMIS KAINOMIS iš Rusijos priversta pirkti dujas ir tą pačią elektrą. Kas labiausiai troško uždaryti IAE, manau prisimenate.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių