Įmonėms gali tekti susimokėti mokesčius už pakuotes

  • Teksto dydis:

Jeigu licencijuotos pakuočių gamintojų ir importuotojų organizacijos nepaskubės, daugiau nei 2400 įmonių gali tekti susimokėti mokesčius už pakuočių atliekas, informuoja Aplinkos ministerija.

2013 m. sausio 1 d. pasikeitus Lietuvos Respublikos atliekų tvarkymo įstatymo ir Lietuvos Respublikos pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo įstatymo nuostatoms, pasikeitė ir reikalavimai dėl gamintojų ir importuotojų pareigų įvykdymo. Įmonės, kurių veikloje susidaro pakuočių atliekos, vietoj mokesčio už pakuotes gali pasinaudoti lengvata ir tvarkyti pakuotes per licencijuotas pakuočių gamintojų ir importuotojų organizacijas.

Norint įmonėms pasinaudoti mokestine lengvata, licencijuotos pakuočių gamintojų ir importuotojų organizacijos privalėjo pasirašyti specialias sutartis su visomis savivaldybėmis arba savivaldybių įsteigtais juridiniais asmenimis, kuriems pavesta administruoti komunalinių atliekų tvarkymo sistemą. Šiuo metu licencijos organizuoti pakuočių atliekų tvarkymą yra išduotos 2 organizacijoms: (žiūrėti priedą)

Šių metų veiklos organizavimo planuose VšĮ „Žaliasis taškas“ sutarčių sudarymą numatė įvykdyti I-II 2013 metų ketvirčiais, o VšĮ „Pakuočių tvarkymo organizacija“ sutartis su savivaldybėmis numatė sudaryti I-II 2013 metų ketvirčiais, kitas sutartis - I-IV ketvirčiais.

Aplinkos apsaugos agentūra kreipėsi į licencijuotas organizacijas ir paprašė pateikti informaciją apie sudarytų sutarčių kiekį, tačiau negavo informacijos iš organizacijų nurodytu klausimu.

„Kadangi pačios organizacijos vengia suteikti informaciją, patys kreipiamės į visas savivaldybes siekdami išsiaiškinti, kiek ir kokių sutarčių jos yra sudariusios. Norime iš savo pusės paskubinti procesus. Laikas bėga ir, jeigu jos nepaskubės, daugiau nei 2400 organizacijoms priklausančių įmonių neteks mokestinės lengvatos bei privalės susimokėti mokesčius už pakuotes“, - teigia aplinkos viceministras Almantas Petkus. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių