Įkvepiančios sėkmės istorijos

 

Kęstutis Vyšniauskas yra vienas iš „Blynų baro“, neseniai įsikūrusio Kauno centre, savininkų. Pasak verslininko, svarbiausia – tikėti savo verslo idėja, o tokios priemonės, kaip projektas „Verslumo skatinimas“, tik padeda jas įgyvendinti.

Elektrėnuose gyvenanti Mariaus ir Irmos Radvilų šeima kredito unijoje „Vievio taupa“ gavo 84 tūkst. litų paskolą verslo pradžiai, kurią panaudojo sporto  klubo „Halkis“ Elektrėnuose įrengimams įsigyti.

Vyninės „Notre Vie“ Vilniaus senamiestyje įkūrėjas Edgaras Plauška apie projekto „Verslumo skatinimas“ paskolas sužinojo interneto naujienų portale ir netrukus kreipėsi į kredito uniją „Vilniaus taupomoji kasa“. Verslininkas gavo 65 tūkst. litų paskolą už minimalias metines palūkanas – 5,49 proc.

Kauniečiui Viliui Jusevičiui lengvatinė verslo paskola buvo reikalinga naujoviškiems atrak-cionams įsigyti. Paklaustas, ar nesunku buvo pasiryžti imti paskolą verslo pradžiai, V. Jusevičius atsakė, jog bijantys rizikuoti – negeria pergalės šampano.

Tatjanos ir Česlovo Ramoškų šeima prieš keletą metų Šilutės rajone pradėjo gaminti naminį vaisių vyną, o šiais metais, paėmę paskolą per projektą „Verslumo skatinimas“, vyndariai jo gali pasiūlyti ir svečiams. Visiems Česlovo vynams yra suteiktas tautinio paveldo sertifikatas. Labiausiai verslininkus patraukė galimybė susigrąžinti sumokamas palūkanas.

Nedidelė lietuviško kapitalo įmonė „Biobriketa“, įsikūrusi Pasvalio rajone ir turinti 3 darbuotojus, yra viena pirmųjų biokuro gamybos įmonių rajone. Įmonė šiemet paėmė 31 tūkst. litų lengvatinę paskolą per Pasvalio kredito uniją ir renovavo turimus pastatus, įsirengė signalizaciją, žaibosaugos sistemą, susiremontavo biurą, dalį paskolos panaudojo apyvartinėms lėšoms.

Klaipėdos Skausmo ir nervų sistemos gydymo ir sveikatinimo centrui „Narema“ fondo paskola leido žengti svarbų plėtros žingsnį – įkurti stomatologijos kabinetą. „Narema pirko stomatologijos įrangą, paciento kėdę, sterilizatorių, rentgeną. Pasak medicinos centro savininkės A.Jankauskienės, lengvatinės paskolos yra didžiulė paspirtis verslo pradžioje, kai pradinis kapitalas toks svarbus.

Jelena Rusinovič-Zelkouskaja, kuri su vyru Kaune užsiima sėdmaišių siuvimo verslu, sako, kad verslo planą, norint gauti paskolą, rašyti nebuvo sunku, nes turėjo įdirbį ir patirties, logiškai pagrindė verslo idėją. „Realiai įvertinome situaciją, taigi verslo planas pasitvirtino 99 proc. Gavę paskolą išsinuomojome patalpas, įsirengėme biurą. Nusipirkome naujesnių siuvimo mašinų, automobilį sėdmaišiams išvežioti. Darbas įgavo pagreitį ir dabar vadinamės „Lennycraft“.

Laurynas Rimavičius, UAB „Kukuruku“ direktorius, keptas kukurūzų burbuoles nutarė pardavinėti Lietuvoje, paragavęs jų svečiuose kraštuose. Verslumo skatinimo fondas sutiko finansuoti projektą ir suteikė maksimalią paskolą. „Noriu patikinti visus pradedančius verslininkus – kurti verslą, gauti lėšų jam įgyvendinti tikrai yra realu. Svarbiausia – apgalvotas verslo planas“, – sakė L.Rimavičius, Vilniuje įkūręs biurą, o prekybos taškus – įvairiuose miestuose.

INFORMACIJA

Kur kreiptis norint gauti lengvatinį kreditą verslui ar individualią konsultaciją dėl kredito gavimo sąlygų?

Kreiptis reikėtų į Lietuvos centrinę kredito uniją arba artimiausią kredito uniją pagal gyvenamąją, darbo ar veiklos vietą. Informacijos galima teirautis nemokamu tel. numeriu 8 800 11 211.

Kas gali kreiptis dėl lengvatinės paskolos verslui?

Lietuvos teritorijoje veikiančios, Lietuvoje įregistruotos labai mažos ir mažos įmonės, veikiančios ne ilgiau kaip 1 metus (skaičiuojama nuo įmonės įregistravimo datos iki prašymo suteikti paskolą pateikimo kredito unijai datos);

Lietuvos teritorijoje veiklą įregistravę bei Lietuvos teritorijoje veiklą vykdantys verslininkai, taip, kaip jie apibrėžti Lietuvos Respublikos smulkiojo ir vidutinio verslo plėtros įstatyme ir veikiantys ne ilgiau kaip 1 metus (skaičiuojama nuo verslininko ūkinės komercinės veiklos pradžios iki prašymo suteikti paskolą pateikimo kredito unijai datos);

Lietuvos teritorijoje veikiančios, Lietuvoje įregistruotos socialinės įmonės;

fiziniai asmenys, siekiantys pradėti ar plėtojantys pradėtą verslą, kuriems teikiamos mokymų ar konsultavimo paslaugos, finansuojamos panaudojant Verslumo skatinimo fondo lėšas.

Specialų leidinį „Socialinis spektras“ skaitykite čia.


Šiame straipsnyje: Socialinis spektrasverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių