Įkurta Aukštaitijos verslo sąjunga

  • Teksto dydis:

Lietuvos regionuose vyrauja emigracija, nedarbas, ten nepalanki aplinka verslui, todėl penkios Aukštaitijos regiono verslo organizacijos susivienijo į Aukštaitijos verslo sąjungą. Jos atstovai tikina, kad taip bus lengviau ir operatyviau bendradarbiauti su vietos valdžia, Vyriausybe, čia išrinktais Seimo nariais.

Kupiškio, Biržų, Anykščių, Pasvalio ir Rokiškio rajonai  dydžiu bei gyventojų skaičiumi skiriasi, tačiau problemos panašios: nedarbas, ligoninių ir mokyklų uždarymas, emigracija, specialistų trūkumas. Pavyzdžiui, per metus Rokiškyje sumažėja beveik tūkstančiu gyventojų.

„Bankai traukiasi, valstybės įstaigos traukiasi, traukiasi  ir žmonės. Dar beliktų, kad tie verslininkai, kurie čia gyvena, migruotų į Vilnių, į Kauną, nes ten sąlygos geresnės, ir tas regionas išvis pasmerktas“, – sako Rokiškio verslo klubo viceprezidentas Irmantas Tarvydis.

Sunku prisikviesti jaunų specialistų, kad ir už dvigubai didesnį atlyginimą negu sostinėje, nes čia nėra paslaugų ar pramogų vietų.

Atrodytų, kad bedarbystė pakankamai didelė, tačiau darbuotojų tinkamų labai trūksta. Mūsų asociacija Biržuose labai glaudžiai bendradarbiauja su technologijų mokykla ir kad tų mokinių, kurie baigia profesines mokyklas, kvalifikacija ir jų žinios atitiktų verslo poreikį, kas šiuo metu yra sudėtinga“, – tikino Biržų verslininkų asociacijos prezidentė Neringa Trinskienė.

Verslininkai skundžiasi išaugusiais atliekų surinkimo mokesčiais, paramos verslui trūkumu. Esą tik vieno rajono verslininkų balso nei vietos valdžia, nei vyriausybė negirdi, todėl penkių rajonų organizacijos įkūrė Aukštaitijos verslo sąjungą.

Plačiau – Zinaidos Paškevičiūtės reportaže.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių