Ikiteisminį tyrimą dėl „Snoro“ prokuratūra planuoja baigti šiemet

Ikiteisminį tyrimą dėl galimo pareigūnų piktnaudžiavimo atskleidžiant informaciją apie planuotus teisėsaugos veiksmus prieš banką „ Snoras“ prokurorai planuoja baigti šiemet.

„Mes planuojam procesinį sprendimą šiais metais“, - sakė Generalinės prokuratūros (GP) Baudžiamojo persekiojimo departamento prokuroras Darius Čaplikas, trečiadienį informaciją dėl atliekamo tyrimo pateikęs Seimo Antikorupcijos komisijai.

Prašytas pateikti, kas apklausti šiame tyrime, prokuroras tvirtino, jog apklausos dar nebaigtos, o apklausiamųjų sąrašas - ilgas.

„Aš tikrai visų neišvardinsiu, jų yra tikrai nemažai apklausta, tai yra visi asmenys, kurie dalyvavo pasitarime, ir visi, kurie susiję, ir iš prokuratūros, ir iš Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos, ir iš Lietuvos banko“, - sakė GP atstovas.

Klausiamas, ar apklausti informaciją apie „Snorą“ paskelbusio dienraščio „Lietuvos rytas“ žurnalistai, D.Čaplikas atsakė teigiamai, tačiau į klausimą, ar buvo pareikalauta atskleisti šaltinį, sakė negalintis atsakyti, nes tai jau ikiteisminio tyrimo duomenys.

Praeitą mėnesį generalinis prokurorus Darius Valys pranešė, kad buvusiam FNTT vadovo pavaduotojui Vytautui Giržadui yra pareikšti įtarimai dėl dokumentų klastojimo ir piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.

Praėjusių metų lapkričio mėnesį prieš pat „ Snoro“ nacionalizavimą dienraštis „Lietuvos rytas“, cituodamas anoniminius šaltinius, pranešė, kad „Generalinė prokuratūra jau pasirašė leidimus atlikti kratas viename bankų ir jo vadovų namuose“.

Konkretaus banko dienraštis nenurodė, tačiau teigė, jog taikinys yra „lietuviškas bankas“.Daugiau nei trečdalį „Lietuvos ryto“ akcijų valdė „ Snoro“ bankas.Po šio publikacijos generalinis prokuroras Darius Valys kreipėsi į Valstybės saugumo departamentą (VSD), kad šis atliktų operatyvinį tyrimą dėl neviešų duomenų atskleidimo.Šių metų vasarį Generalinėje prokuratūroje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl informacijos apie planuojamus pareigūnų veiksmus, tiriant banko „ Snoras“ veiklą, neteisėto atskleidimo.

Tyrimas pradėtas dėl galimo piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi.Prieš tai tuometinis vidaus reikalų ministras R.Palaitis panaikino FNTT direktoriaus Vitalijaus Gailiaus ir jo pavaduotojo V.Giržado leidimus dirbti su slapta informacija ir atleido juos iš pareigų. Tokį sprendimą ministras priėmė gavęs VSD raštą, kuriame apibendrinti du šių pareigūnų patikrinimo poligrafu rezultatai.Atleidžiamą FNTT vadovą V.Gailių tuomet parėmė konservatoriai, o R.Palaitis kilus politinei krizei atsistatydino iš vidaus reikalų ministro pareigų.


Šiame straipsnyje: Snorastyrimas dėl Snoro

NAUJAUSI KOMENTARAI

Paskutiniausia kadencija

Paskutiniausia kadencija portretas
SNORAS turi padėti išsikraustyti visiems vertelgoms, akcininkams, lošėjams, avantiūristams. Dėl biznierių Lietuva nekentės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių