I.Degutienė: VSD išvados gali pakeisti balsavimą dėl VAE

Seimo pirmininkė Irena Degutienė prognozuoja, kad Valstybės saugumo departamento (VSD) informacija apie tai, kad užsienio jėgos siekia trukdyti Lietuvos energetinei nepriklausomybei svarbių projektų įgyvendinimui, padės pakeisti dalies Seimo narių nuomonę.

„Negaliu kalbėti už visus Seimo narius, tačiau politikai, ypač turintys teisę dirbti su slapta informacija, jos gauna nuolat ir tikrai kažko naujo didžioji dauguma politikų turbūt tikrai neišgirs. Bet manau, kad tie, kas neturėjo teisės dirbti su slapta informacija ir tos informacijos neturėjo, turėtų gerai susimąstyti ir pagalvoti, kur yra tiesa ir kokios jėgos veikia, kad sutrukdytų mūsų siekį būti energetiškai būti nepriklausomais nuo kitų valstybių ir kad tie strateginiai projektai būtų įgyvendinti“, - interviu Žinių radijui sakė I.Degutienė.

Jos teigimu, trečiadienį iš Valstybės saugumo departamento tikimasi išsamesnės informacijos.„Manau tikrai, kad nuo to, jei visuomenė daugiau žinos, bus ir kitoks požiūris ir galbūt išnyks visos tos spekuliacijos, kai kaltinami politikai, kad jie mato įvairias grėsmes, o jų čia visiškai nėra“, - sakė Seimo pirmininkė.

Iš užsienio per Lietuvoje esančias visuomenines ir politines organizacijas mėginama šalyje kurstyti etninę, socialinę ir ideologinę nesantaiką, ir per artimiausius kelerius metus ši Lietuvai nepalanki užsienio žvalgybų veikla aktyvės, tvirtina Valstybės saugumo departamentas (VSD).

Pasak jo, tikėtina, kad 2012 metais tęsis užsienio valstybių pastangos trukdyti vykdyti strateginius energetikos projektus. Tokias esamas ir prognozuojamas grėsmes VSD įvardina pirmą kartą viešai skelbiamoje departamento veiklos ataskaitos apžvalgoje.

Ataskaitą trečiadienį Seime komentuos Valstybės saugumo departamento bei jo veiklą kontroliuojančio Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) vadovai.VSD vertinimu, ypatingą grėsmę Lietuvai kelia trukdymai apsirūpinti gamtinėmis dujomis, įgyvendinti struktūrinę Lietuvos gamtinių dujų sektoriaus reformą, realizuoti Visagino atominės elektrinės bei Ignalinos atominės elektrinės eksploatacijos nutraukimo projektus, bei prieš juos iš užsienio vykdomos informacinės kampanijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
nereikia čia pasakų , paskaitėt komentarus ir supratot kad visi kas už atominės statybas tie yra Lietuvos kenkėjai ,. išsigandot ? bijot kad žmonės sukils ir išspirs jumis iš šiltų vietelių .

Kęstas

Kęstas portretas
Yra nuomonė, kad mes pastatysim branduolinę jėgainę, tai Kaliningrade nebestatys tokios elektrinės. Deja, ši nuomonė neteisinga. Rusams atominė elektrinė reikalinga Kaliningrade, kad aprūpinti karinius raketų kompleksus, nukreiptus prieš amerikiečių raketas. Vargu ar rusai patikės Lietuvai Rusijos gynybos sistemų aprūpinimą elektra. To tikėtis yra naivu. Mes galėtume ieškoti sąjungininkų tarp rusų, kurie norėtų kovoti su šiais militaristiniais ir gamtą žalojančiais Rusijos planais. Sugebėjimas rasti sąjungininkų Rusijos viduje, kovojant su Rusijos elitu, yra mūsų stiprioji pusė. Bet kaip mes galime įtikinti tokius žmones, jei patys svarstome branduolinės jėgainės Lietuvoje statybą?

666 to 2. Kęstas

666 to 2. Kęstas portretas
netaip supranti . pagalvok ar gerai turėti bombą kuri dar duoda finansinės naudos .
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių