I.Degutienė: taikyti daugiau PVM lengvatų nėra finansinių galimybių

Seimui pritarus papildomoms pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatoms spaudai ir visuomeniniam transportui, taikyti daugiau lengvatų nėra finansinių galimybių, sako Seimo pirmininkė Irena Degutienė.

„Kiek mes besidžiaugtume, kad mūsų ekonomika auga, turime tvarkingai laikytis ir fiskalinės drausmės. Buvo prezidentės labai geras pasiūlymas - PVM sumažinimas spaudai, tai kainuotų apie 13 mln. litų biudžetui, tai kada tas įstatymas apaugo dar įvairiomis PVM lengvatomis, praktiškai absoliučiai visose srityse, tai tam reikia jau beveik 1 mlrd. litų. Šiandien mes neturime tokių galimybių“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė I.Degutienė.

Pasak jos, vien Seimo narės Agnės Zuokienės pasiūlytos lengvatos visuomeniniam transportui biudžetui kainuos apie 68 mln. litų.Seimas trečiadienį pasisakė prieš visas kitas PVM lengvatas, tačiau Seime iš karto po to užregistruotas siūlymas 9 proc. tarifą taikyti visiems maisto produktams, išskyrus alkoholinius gėrimus ir tabaką.Pataisos dėl PVM lengvatų Seime pradėtos svarstyti, kai D.Grybauskaitė praėjusių metų lapkritį pasiūlė PVM lengvatą spaudai.

Dabar PVM lengvata taikoma šilumai ir karštam vandeniui bei kompensuojamiems vaistams.Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Kęstutis Glaveckas sako, kad jeigu Seimas priimtų visas siūlomas pataisas dėl PVM lengvatų, biudžetas netektų 1 mlrd. litų pajamų - tai sudarytų apie 10 proc. visų pajamų, be to, išaugtų viešųjų finansų suvaldymo rizika.


Šiame straipsnyje: PVMmokesčiaibiudžetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

niekaip

niekaip portretas
kaip čia aš niekaip nepajaučiu,kad ta ekonomika auga,o pasidžiaugti taip norėtųsi....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių