I. Šimonytė: vienišų asmenų pensija šiais metais bus pradedama mokėti, vėliau – plečiama

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako, kad šiemet vienišų asmenų pensija bus pradedama mokėti, o vėlesniais metais bus plečiama.

„Vienas iš turbūt pagrindinių veiklos socialinėje srityje matavimo rodiklių yra santykinio skurdo rodiklis. Nors mes dažnai kalbame apie bendro santykinio skurdo rodiklį ir vertiname tą bendrąjį skaičių, tačiau yra atskiros grupės, ištisos visuomenės grupės, kurių santykinio skurdo rizika yra gerokai didesnė, pavyzdžiui, vienišų pensininkų atveju – dvigubai nei vidurkis“, – sakė I. Šimonytė.

Anot jos, iš esmės tai yra vieniši gyvenantys pensininkai, neįgalieji, taip pat tos šeimos, kur vaikus augina vienas iš tėvų, paprastai – mama.

„Būtent tam, kad socialinė politika būtų taiklesnė, pirmiausia būtų stengiamasi padėti toms visuomenės grupėms, kurių santykinio skurdo rodikliai yra patys blogiausi, ir yra numatyta Vyriausybės programoje šita priemonė“, – sakė premjerė.

„Šiais metais ji bus tik pradedama (mokėti – ELTA) ir bus pradėta nuo tų žmonių, kurie gauna šalpos pensijas, o vėliau, ateinančiais metais, vėlesniais biudžetiniais metais, jau plečiama ir tam reikės papildomų lėšų. Tačiau manome, kad rezultatas, kuris leis sumažinti santykinį skurdą – šitos visuomenės grupės gana ženkliu mastu, o per tai ir bendrą santykinio skurdo rodiklį – yra vertas to“, – sakė I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ne visi vieniši yra varguoliai,yra pensininkų ,kurie dirbo ir dar dabar dirba.Kas kita yra neįgalieji;likę be sveikatos,negalintys užsidirbti,o gaunantys pačią mažiausią pensiją,ir palikti likimo valiai.Pagarba seimo pirmininkei Čmilytei-Nielsen;čia jos pažadą ruošiamasi išpildyti.Prezidentas mums žadėjo GEROVĘ,bet nieko ta linkme nedaroma.Šimonytė nieko nežadėjo,tai ir nesitikėkim jokio gėrio iš jos...

Blusius

Blusius  portretas
Šitoji bobalė pavaro :) per tv sakė, kad gaus VISI vieniši senjorai, o čia, anot šios ..., gaunas, kad gaus tik tie vieniši, kas pašalpą gauna. Nu blyt, st&€er@#€va, kiek galit mulkint svietą? Tai ką, jau šiandien pasikeitė nuomonė?

Anonimas

Anonimas portretas
darot pencija minimale i rankas 500 eur ir nereiks jokiu nasliu ar vienisiu moket
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių