I. Šimonytė: šiemet naujų mokesčių iniciatyvų nebus

  • Teksto dydis:

Naujai valdžiai priimant kitų metų valstybės biudžetą, nebus imamasi naujų mokesčių iniciatyvų, nes jas reikėtų aptarti ir išdiskutuoti, sako Seimo rinkimus laimėjusių konservatorių kandidatė į premjero postą Ingrida Šimonytė.

„Kažkokių iniciatyvų iki metų pabaigos mokesčių srityje mes turbūt nenorėtume teikti, nes nėra galimybių aptarti, diskutuoti ir iš principo nėra tam jokio ir poreikio“, – po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda pirmadienį sakė buvusi finansų ministrė I. Šimonytė.

Pasak jos, turėtų likti dabartinės Vyriausybės pateikti techniniai pakeitimai, dėl kurių nebuvo didesnių ginčų Seime.

Potenciali Vyriausybės vadovė tvirtino, kad vėliau būtų galima diskutuoti apie nulinį mokesčių tarifą reinvestuojamam pelnui.

„Manau, kad galima apie tai diskutuoti, bet reikia aiškiai suprasti, koks tuomet yra visas mokesčių modelis, ką mes apmokestiname – ar vartojimą, ar likusį pelną, ar kitus principus taikome“, – sakė I. Šimonytė.

Ji tvirtino, kad tokia idėja „daug kam atrodo patraukli“ ir apie tai bus laiko pakalbėti ateityje.

Vyriausybė biudžeto projektą su 5 proc. deficitu Seimui pateikė praėjusią savaitę. Biudžetą galutinai priims jau kitos kadencijos Seimas.

Seimo rinkimus laimėję konservatoriai paskelbė ketinantys naują Vyriausybę formuoti su dviem  liberaliomis jėgomis – Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

2020

2020 portretas
Ar tai jau negali Šimonytė kokią naktį sėsti ir ,,susitvarkyti,, - laiko iki naujųjų per akis!

ei MAČIULI, ar girti ŠIMONYTĘ,jog ji

ei MAČIULI, ar girti ŠIMONYTĘ,jog ji  portretas
n a u j ų mokesčių NESIIMS tik š i e m e t, todėl kalbėk ATSIBUDĘS
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių