I. Šimonytė: Lietuva kitąmet ketina skolintis 7,5 mlrd. litų

Lietuva kitąmet planuoja pasiskolinti apie 7,5 mlrd. litų, iš kurių 6,7 mlrd. litų būtų skirta dabartinei skolai grąžinti, teigia finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Interviu savaitraščiui „Veidas“ I.Šimonytė sakė, kad mažinant mažinant refinansavimo riziką dalis kitų metų pradžioje reikalingų lėšų skolai grąžinti jau pasiskolinta šį rugsėjį.„Nuo 2012 metų skolinimosi struktūra visiškai pasikeitė, palyginti su 2009-2010 metais - didžiąją dalį skolinimosi poreikio sudaro refinansavimas, o ne deficito finansavimas, taip bus ir kitąmet“, - tvirtino I.Šimonytė.

Anot jos, priešingai, nei bandoma aiškinti, visą būsimą Seimo kadenciją didžiąją refinansavimo dalį sudarys ne šios Vyriausybės metu sukaupta skola.

„Šįmet, kitąmet ir 2016 metais išperkamos 2002-2006 metais išleistos emisijos, po 1 mlrd. eurų kiekviena“, - sakė I.Šimonytė.

Lietuvos Vyriausybė rugsėjo viduryje Šveicarijos finansų rinkoje išplatino pusšeštų metų trukmės 175 mln. Šveicarijos frankų (apie 500 mln. litų) obligacijų emisiją, o rugsėjo pradžioje Vokietijos finansų rinkoje pasiskolinta 167 mln. eurų (577 mln. litų).


Šiame straipsnyje: Ingrida Šimonytėpaskolaskola

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
kad grąžint skolas tai gerai jei tai už mažesnes palūkanas , bet kad valstybės tarnautojai nedirba savo darbo kaip priklauso o kiti ir parazitauja ir vagia tai faktas ir šalis patiria didžiules išlaidas , belieka klausimas kada tuos parazitus sodinsit į kaleimus kad atlygintu žalą ? atsakymas greičiausiai niekada nes komunistinė mafija valdo lietuvą .

ekonomika atsigauna

ekonomika atsigauna portretas
virve ateinanciom kartom reikia skolint.

666

666 portretas
Protinguoli, rašoma "kalėjimas".Vien ta klaida parodo , kiek pas tave protelio.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių