Į Lietuvos „fintech“ sektorių taikosi prieštaringos reputacijos rinkos dalyviai

Lietuvos žvalgyba teigia, kad į sparčiai augantį šalies finansų sektorių taikosi ir prieštaringos reputacijos rinkos dalyviai, naudojantys neskaidrias verslo valdymo schemas.

Metinėje ataskaitoje Valstybės saugumo departamentas ir karinė žvalgyba nurodė, kad kai kurie potencialūs investuotojai į finansų sektorių registruoti įvairiose šalyse – nuo Kamanų salų iki Vanuatu.

„Siekiant nuslėpti tikruosius naudos gavėjus ir sumažinti mokestinę naštą, naudojamos sudėtingos ir neskaidrios verslo valdymo schemos, realizuojamos per lengvatinio apmokestinimo zonose registruotus juridinius asmenis“, – rašoma dokumente.

Konkrečių įmonių Lietuvos žvalgyba neįvardija.

Anot tarnybų, labai tikėtina, kad artimoje perspektyvoje nemažės galutinius naudos gavėjus slepiančių investuotojų srautas.

„Ši negatyvi tendencija kels valstybei papildomas rizikas, o kai kurių potencialių investuotojų sąsajos su priešiškomis žvalgybos ir saugumo tarnybomis – grėsmę nacionaliniam saugumui“, – nurodoma grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime.

Lietuvos valdžios institucijos pastaraisiais metais aktyviai skatina inovatyvių finansinių technologių sektoriaus plėtrą Lietuvoje.

Siekdama tapti regiono „fintech“ centru, Lietuva supaprastino licencijavimo procedūras, aktyviai įgyvendina viešųjų ryšių strategiją.

Lietuvai jau pavyko pritraukti žinomų tarptautinių įmonių, tokių kaip „Google“, „Revolut“, „TransferGo“, „InstaReM“.

Lietuvos banko duomenimis, 2018 metais Lietuvoje veikė apie 170 „fintech“ įmonių – beveik pusantro karto daugiau nei metais anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Chm: "Lietuvai jau pavyko pritraukti žinomų tarptautinių įmonių, tokių kaip „Google“, „Revolut“, „TransferGo“, „InstaReM“..." - ir jos vadintinos 'prieštaringos reputacijos'?.. :s
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių