Į Lietuvą nusitaikė Rusijos, Baltarusijos žaidimų kūrėjai

"Investuok Lietuvoje" prabilus apie žaidimų kūrėjų iš Rusijos viliones į Lietuvą, spėliojama, kokios tai galėtų būti bendrovės.

"Verslo žinių" šaltinių teigimu, galimybes įsikurti Lietuvoje svarsto didelė Baltarusijos žaidimų kūrėja "Wargaming. net". Šios bendrovės pagrindinis biuras įkurtas Kipre, pernai deklaravo 475 mln. JAVdolerių pajamas (1,183 mlrd. litų). Ji valdo apie 16 padalinių ir programavimo centrų visame pasaulyje. "Wargaming.net" populiariausias žaidimas - "World of Tanks".

Tvirtinama, kad į Lietuvą nusitaikė ir Rusijos žaidimų, skirtų mobiliesiems telefonams ir socialiniams tinklams, kūrėja ir platintoja "Game Insight". Pradžioje bendrovė norėtų Lietuvoje įkurti nedidelį biurą, vėliau planuojama plėtra. Bendrovė 2012 metais deklaravo 90 mln. dolerių (224,1 mln. litų) pajamas. Neoficialiai teigiama, kad "Game Insight" baigia derybas dėl patalpų nuomos meno ir edukacijos centre "Rupert" Vilniuje.

Ne gana to, tų pačių šaltinių teigimu, investavimo galimybėmis Lietuvoje domėjosi ir "Mail.ru" grupės atstovai. Ši grupė turi nemažą žaidimų padalinį, kuris 2012 metais kompanijai sukrovė 190 mln. JAV dolerių (473,1 mln. litų) pajamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių