I. Laursas: Lietuvos rinka nėra itin patraukli investuotojams

  • Teksto dydis:

Lietuvos verslo rinka nėra itin patraukli investuotojams dėl nelanksčios teisinės bazės ir perteklinių biurokratinių reikalavimų, sako Lietuvos verslininkas ir investuotojas Ilja Laursas.

"Šiuo metu pasakyti, kad Lietuva yra itin patraukli investuotojams nebūtų galima. Tai liečia nelankstų darbo reguliavimą ir kitus nelanksčius įstatymus. Labai daug biurokratinių perteklinių reikalavimų", - interviu Žinių radijui pirmadienį sakė I.Laursas.

Anot jo, didžiausios pasaulyje gaiviųjų gėrimų gamintojos "Coca-Cola" sprendimą uždaryti gamyklą Lietuvoje galėjo lemti nepriimtas liberalesnis Darbo kodeksas.

"Tai yra stiprus indikatorius, kad kažkas vis dėlto netvarkoje mūsų šalies lygmenyje, palyginus su Europos lygiu, nes bendrovė pabėgo į Lenkiją. Tai kaimyninė šalis. Be abejo darbo kodeksas yra viena iš sudedamųjų dalių. Sunku pasakyti, ar tai darbo kodekso įtaka, ar "Coca-Cola" konsoliduoja savo gamybą, o reikia pripažinti Lenkija yra daug didesnė šalis. Logistiškai koncentruoti verslą tenais matyčiau daug priežasčių", - kalbėjo I.Laursas.

Jo teigimu, dabar svarbiausia Vyriausybei užduotis - tobulinti teisinę bazę.

"Pirmas dalykas, statyti teisinę valstybę. Kur visoms įmonėms yra vienodos žaidimo taisyklės. Antras dalykas, ekonomikos paskatinimui būtinas tam tikras liberalizacijos laipsnis. Mes norime pastatyti tokią pat gerovę kaip Skandinavijoje, bet pamirštame, kad prieš kažką skirstant, reikia sukurti gerovę. Dalinti to, ko nesame uždirbę, dar per anksti", - tvirtino I.Laursas.

Šiemet apie pasitraukimą iš Lietuvos be "Coca-Colos" dar pranešė Sūdytų užkandžių gamintojos "Intersnack Group" valdoma traškučių gamybos įmonė "Estrella Baltics" ir Norvegijos kapitalo "Orkla" grupės Lietuvos padažų ir kečupų gamybos bendrovė "Suslavičius- Felix".



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Reikia SAVUS verslininkus paremti, o ne iš 'strateginių' 'otkatukų' laukti.

sakyčia

sakyčia portretas
Laursas ir Šilėnas patys gražiausi ir protingiausi vyrai Lietuvoje. Jiems reikėtų pretenduoti į prezidento postą - būtų super!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių