„Hitachi“ AE skirtus komponentus kertina gaminti Lenkijoje

Strateginiu investuotoju į Visagino atominę elektrinę (VAE) pasirinktas Japonijos koncernas „Hitachi“ atominėms jėgainėms skirtų komponentų gamybos ketina imtis Lenkijoje.

Japonijos koncernas tokių investicijų Lietuvoje nė nesvarsto, nes turi antrinę bendrovę Lenkijoje, ketvirtadienį rašo dienraštis „Verslo žinios“.

„Bendrovė domisi investicijų pajūrio regione galimybėmis. Ten kompanija norėtų pradėti atominių elektrinių statybai reikalingų elementų gamybą. Tokia investicija garantuotų kelis tūkstančius darbo vietų“, - pareiškė „GE Hitachi Nuclear Energy“ vykdomasis direktorius Lenkijoje ir „GE Energy“ vadovas Vidurio ir Rytų Europai Ziemowitas Iwanskis.

Kol kas neaišku, ar GE Hitachi Nuclear Energy" Lenkijoje norėtų statyti savo gamyklą, ar bendradarbiauti su įmonėmis, jau turinčiomis fabrikų ir reikalingų technologijų.

Lietuvos Ūkio ir Energetikos ministerijų atstovai teigia, kad su „Hitachi“ apie papildomas investicijas kalbasi ir Lietuvos verslo skatinimo organizacijos bei valdžios parinkti derybininkai. Pasiūlymų būta įvairių, tačiau kol kas nėra konkrečių susitarimų.

Anot energetikos ministro patarėjo viešiesiems ryšiams Kęstučio Jauniškio, Lietuvoje ir Lenkijoje veikia skirtingos „GE Hitachi Nuclear Energy“ koncerno įmonės, todėl skirtingi yra ir projektai. K.Jauniškio teigimu, VAE strateginis investuotojas yra „Hitachi Ltd“ kartu su „Hitachi-GE Nuclear Services“, kurioje pagrindinė akcininke yra „Hitachi“, o Lenkijoje dirbančios koncerno įmonės pagrindinė akcininke yra JAVbendrovė „General Electric“.


Šiame straipsnyje: atominė elektrinėHitachi

NAUJAUSI KOMENTARAI

666

666 portretas
LAUK iš LIETUVOS hitachi

Ramūns

Ramūns portretas
Tie japonai irgi sukti,--dirba Lietuvai., o samdo kitos šalies darbininkus. Nejaugi Lietuvos įmonės negali tų darbų atlikti???? Manau Lietuvos žmonės dirbtų kaip sau, o lenkų darbu pasitikėti vargu ar galima. Be to, ir nedarbą Lietuvoj tai sumažintų..Čia jau kažkas netaip... Jei taip, tai gal ir tos atominės nereik...

nenene

nenene portretas
Japonai, į Lietuvą žiūri ,kaip į šalį, kuria iš kurios galima tik pasiplėšti. o ne kaip padėti.... Matyt ir Dievas ją taip nubaudė...už tą godumą japonai gali būt dar labiau nubausti......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių