Gyventojų laukia „sausasis“ sekmadienis

Rugsėjo 1-ąją, Mokslo ir žinių dieną, parduotuvėse tradiciškai nebus galima įsigyti alkoholinių gėrimų. Prekybininkai sako, jog draudimas alkoholio pardavimų nesumažina, o kai ši diena sutampa su savaitgaliu, nepatogumų patiria tiek pirkėjai, tiek pardavėjai. Baruose, kavinėse ir restoranuose svaigalai bus prieinami be ribojimų, rašo delfi.lt.

„Šiemet, kai mokslo metai prasidės ne rugsėjo 1 d., o rugsėjo 2 d., toks draudimas yra nesusipratimas, nes jis nepasiekia savo tikslų: neriboja galimo moksleivių svaiginimosi ir išbalansuoja prekybą“, - sakė „Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis.

Lietuvos prekybos įmonių asociacijos vykdantysis direktorius Laurynas Vilimas primena, kad prekybininkai savo iniciatyva ims griežčiau kontroliuoti alkoholio prekybą rugsėjo pradžioje.

„Įstatymas numato draudimą rugsėjo 1-ajai, o jei tai savaitgalis, kaip šiemet, be abejo, kyla klausimas, kokia yra nauda siekiant įstatymo tikslų, - dėstė L. Vilimas. - Jeigu techniškai žiūrėti į įstatymo raidę, be abejo, šiais metais logikos draudime nebus, nes didžioji dalis mokyklų mokslo metus pradės rugsėjo 2 d., kai draudimas įstatymiškai negalios.“

„Rimi Lietuva“ Viešųjų ryšių vadovė Raminta Stanaitytė - Česnulienė pastebėjo, jog rugsėjo pirmosios išvakarėse alkoholio pardavimai išauga, pavyzdžiui, pernai šiame prekybos tinkle jie padidėjo dvigubai.

Pagal Alkoholio kontrolės įstatymą, rugsėjo 1-ąją svaigiaisiais gėrimais prekiauti galima tik kavinėse, baruose bei tarptautinio susisiekimo transporte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

visai nesuprantu...

visai nesuprantu... portretas
sio buko istatymo... kas nores eis i barus ar taip vadinamus nashnikus. Ir kas per idiotai valdzioj, nepagalvojo kad rugsejo 1 gali papult i savaitgali :) na rytoj kaip reikant jaunimelis pasves :D

procc

procc portretas
Norint kad vaikezai maziau gertu, alkoholis turetu but nepardavinejimas 10 dienu iki rugsejo pirmosios ir 10 dienu po rugsejo pirmosios.

sylumininininkas

sylumininininkas   portretas
Wel bus prisigerusiu nepilnameciu .Zakonas pakeistas ,tik kad jo newykdo kam pridera , o stumia ant pardaweju , tipo parduoda - O KAD MAZWAIKIAI ATSITEMPIA SAWO DRAUGELY " UZAUGUSY " IR PASKUI WYSY PILA IKI APSISIKIMO, KODEL TOKIU DRAUGU NEBAUDZIA ?????? POLIZIJA BIJO PRISILIESTI PRIE PRISIGERUSIO 13MECIO... TOKIUS BAUDUOT VIDURY GATVES IS PRINCIPO
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių